İstanbul'da "1. Uluslararası Kadın Kongresi"

- BM Engelliler Özel Raportörü Al Sani: - "İstatistiklere göre, sığınmacı ve mültecilerin çoğunu kadınlar ile çocuklar oluşturuyor. Bu da insani yardım alanında kadının rolünü önemli kılıyor"

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da "1. Uluslararası Kadın Kongresi"

İSTANBUL (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Engelliler Özel Raportörü ve Arap Birliği Genel Sekreteri Özel Temsilcisi Şeyha Hessa Al Sani, "İstatistiklere göre, sığınmacı ve mültecilerin çoğunu kadınlar ile çocuklar oluşturuyor. Bu da insani yardım alanında kadının rolünü önemli kılıyor." dedi.

Katar merkezli "Eid Charity" yardım kuruluşu, Dünya İslam Konseyi ve Anadolu Kadın ve Aile Derneğinin (AKADDER) iş birliğinde düzenlenen "1. Uluslararası Kadın Kongresi"nin açılışında konuşan Al Sani, insani yardım çalışmalarında kadınların bulunmaması nedeniyle mülteci kadın ve çocuklar için sıkıntıların arttığını belirtti.

Arap ve İslam ülkelerinde insani yardım alanında kadınların yer almamasının üzücü olduğuna dikkati çeken Al Sani, "Uzun süredir yaptığım araştırmalar sonucu Avrupa'da 18 ve 19'uncu asırlardan bu yana kadınların insani ve hayır çalışmalarında yer aldığına ilişkin bazı bilgiler edindim ancak Arap dünyasındaki insani yardım tarihinde kadının yer aldığına dair bir bilgiye ulaşmış değilim." diye konuştu.

Suriye halkının yaşadığı sıkıntılara işaret eden Al Sani, "Dünyanın bir insani felaketle karşı karşıya olduğunu" belirterek, şunları kaydetti:

"İstatistiklere göre, sığınmacı ve mültecilerin çoğunu kadınlar ile çocuklar oluşturuyor. Bu da insani yardım alanında kadının rolünü önemli kılıyor. İnsani yardım çalışmalarında erkeklerin yapamadığı çalışmaların, kadınlar tarafından yürütülmesi gerekiyor."

İstanbul'da düzenlenen ve iki gün sürecek 1. Uluslararası Kadın Kongresi'nde, kadınların insani yardım çalışmalarındaki rolü ele alınacak.

Yorumlar