İstanbul'da 1 Mayıs

- DİSK, KESK, TBB ve TMMOB'un öncülüğünde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarının yapılacağı Maltepe Sahil Etkinlik Alanı'nda son hazırlıklar tamamlandı - İstanbul genelinden otobüslerle Maltepe'ye gelecek katılımcılar, 3 koldan saat 12.00'den itibaren alana yürüyecek

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da 1 Mayıs

İSTANBUL (AA) - DİSK, KESK, Türk Tabipleri Birliği (TBB), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) öncülüğünde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamasının yapılacağı Maltepe'deki miting alanında son hazırlıklar tamamlandı.

Maltepe'ye gitmek isteyen vatandaşlar, İstanbul'un ilçelerinde belirlenen noktalarda sabah saatlerinde toplanmaya başladı. Ellerinde çeşitli pankart ve flamalar taşıyan, sloganlar atan katılımcılar, otobüse binene kadar da halay çekti.

Çeşitli noktalarda bir araya gelen gruplar, otobüslerle Maltepe'ye yola çıkmaya başladı. Bazı vatandaşlar da toplu taşıma araçlarıyla kutlamanın yapılacağı alana ulaşıyor.

Maltepe Sahil Etkinlik Alanı'nda düzenlenecek miting için yürüyüşler, Turgut Özal Sahil Bulvarı Kartal-Cevizli tarafından, Feyzullah Caddesi'nden ve Turgut Özal Sahil Bulvarı İdealtepe tarafını içeren üç koldan saat 12.00'de başlayacak.

Kutlama programının ise grupların alana girişinin tamamlanmasının ardından saat 13.00'te başlaması planlanıyor.

Güvenlik önlemlerinin alındığı miting alanının çevresi bariyerlerle kapatıldı, dedektörlerle tarama yapıldı. Alana kurulan konuşmaların yapılacağı platforma "Yaşasın 1 Mayıs" yazılı pankartlar asılırken, alandaki bariyerlere DİSK ve KESK pankartları asıldı.

Biri protokol olmak üzere üç girişin bulunduğu miting alanında canlı yayın araçları ve basın mensupları için de yer ayrıldı. Etkinlikler alana kurulan iki ekrandan izlenebilecek.

Alanın üzerinde güvenlik helikopteri kontrol amaçlı uçuyor.

Maltepe miting alanı girişinde toplanan bazı gruplar da halay çekerek alana girmeyi bekliyor. Polis alana sadece gazetecileri ve görevlileri alıyor.

- Gruplar toplanmaya başladı

Bu arada miting alanına gitmek için Halkevleri, Kaldıraç ve Kadın Meclisleri grubu Feyzullah Caddesi'ndeki Drama Köprüsü'nün önünde toplanmaya başladı.

"Kardeşlik için hep beraber", "Bu memleket bizim yaşasın sosyalizm", "Üniversiteler bizimdir" pankartları açan gruptakiler halay çekiyor. Polis ekipleri araç trafiğine yolu kapatırken, polis helikopteri de toplanma alanlarını izliyor.

TKP üyeleri Maltepe'ye gitmek için Mecidiyeköy ve Şişli'de toplanıyor. Gruplar otobüslerle Maltepe'ye hareket edecek.

Beşiktaş'taki DİSK binası önünde bir araya gelen DİSK Korosu'nun bazı üyeleri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlama etkinlikleri kapsamında sahne alacakları Maltepe Miting Alanı'da gitmek üzere yola çıktı.

DİSK'e bağlı Birleşik Metal İşçileri Sendikası ile Nakliyat-İş'e bağlı bir grup, Fatih'teki Atatürk Bulvarı üzerinde toplandı.

Cadde üzerinde bekleyen yaklaşık 500 kişilik grup, halay çekti. Ellerinde sendikalarını temsil eden flamalar taşıyan katılımcılar, Saraçhane'ye yürüdü.

- Güvenlik önlemleri

Güvenlik güçleri, Beşiktaş'ta da önlem aldı. Çok sayıda çevik kuvvet ekibi sabah saatlerinden itibaren Beşiktaş Meydanı ve Barbaros Bulvarı'nda görev yapıyor. Bölgede çeşitli noktalara TOMA, polis otobüsü, ambulans ve itfaiye araçları konuşlandırıldı.

Güvenlik ekipleri metro çıkışlarında üst araması ve Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulaması yapıyor. Mecidiyeköy'de de geniş güvenlik önlemleri alındı.

Miting ve yürüyüş nedeniyle Turgut Özal Bulvarı, (Büyükyalı Köprüsü ile Piri Reis Caddesi kavşağı arasında kalan kısım) ve bu caddeye çıkan tüm sokaklar, Feyzullah Caddesi, (Maltepe Bağdat Caddesi ile İstasyon Caddesi arasında kalan kısım), Maltepe İstasyon Caddesi, (Feyzullah Caddesi kavşağından Şehit Nedim Özpolat Sokak kavşağına kadar olan kısım), ve Şehit Nedim Özpolat Sokağın trafiğe kapatıldı.

Yorumlar