İstanbul'un en yüksek ikinci binası Çinlilere satıldı

İstanbul'un en yüksek ikinci binası olan 220 metre yükseliğindeki  İstanbul Tower 205, 3.4 milyar liraya (594 milyon dolar) Çinli bir firmaya satıldı.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'un en yüksek ikinci binası Çinlilere satıldı

Zincir Yapı A.Ş. tarafından Zincirlikuyu, Büyükdere Caddesi'nde 235 bin metrekare inşaat alan üzerinde yürütülen İstanbul Tower 205 Projesi'nde önemli bir gelişme yaşandı. 261 metrelik yükseliği ile İstanbul'un en yüksek binası Sapphire'den sonra en yüksek ikinci binası olan 220 metre uzunluğundaki 52 katlı kuleye Çinliler talip oldu.

594 MİLYON DOLAR

Çin'in en büyük bankalarından Çin Endüstri ve Ticaret Bankası'na (ICBC) bağlı ICBC Turkey Yatırım Menkul Değerler A.Ş. İstanbul Tower 205 için 594 milyon dolar teklifte bulundu.

TEKLİFİ KABUL ETTİLER

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın yüzde 25 oranında iştirak etmiş olduğu Zincir Yapı A.Ş. ile arsa sahibi Turgut İlaç'ın, Çinlilerin 3.4 milyar liralık teklifini kabul ettiği öğrenildi. Proje Turgut İlaç’ın sahibi olduğu Levent’teki Fako İlaç Fabrikası’nın arazisi üzerine yapılmıştı.

İKİ ÖDÜL ALMIŞTI

İstanbul'un en seçkin iş ve finans merkezi Levent Büyükdere Caddesi'nde inşa edilen İstanbul Tower 205, Avrupa’nın en önemli gayrimenkul ödüllerinden “European Property Awards 2018-2019”da (Avrupa Gayrimenkul Ödülleri) “En İyi Ticari Yüksek Bina” ile “En İyi Ofis Geliştirme” kategorilerinde iki ödüle layık görülmüştü.

Yorumlar