İstanbul'daki sayımda son durum, işte yeni sayı

İstanbul'da itirazlar neticesinde yeniden sayımı yapılan geçersiz oylarla birlikte Binali Yıldırım'ın oylarında bir kez daha artış yaşandı. İşte İstanbul'daki yeniden sayımda son durum

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'daki sayımda son durum, işte yeni sayı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, "Hem maddi hata düzeltimi hem de bu açılan sandıklardaki düzeltme sonucu seçim kurullarının belirleyerek, AK Parti lehine düzelttiği ve kayıta geçtiği sayı bugün itibariyle 13 bin 969'dur." dedi. AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, "Hem maddi hata düzeltimi hem de bu açılan sandıklardaki düzeltme sonucu seçim kurullarının belirleyerek, AK Parti lehine düzelttiği ve kayıta geçtiği sayı bugün itibariyle 13 bin 969'dur." dedi. AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, partisinin İstanbul İl Başkanlığında açıklamalarda bulundu.

Yavuz konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Seçim günü 31 bin sandığın hepsinde ayrı ayrı kişiler sayıyordu. Oysa şimdi bu işi seçim kurulları yapıyor. Bu kurullar YSK'nın görüşüne de bağlı olarak yine her partinin temsilcisi bulunmak suretiyle artırılabiliyor. Sandık sayısı fazla olunca süre de böyle uzamış oluyor. Biz ilk günden beri birtakım hata, suistimal ve usulsüzlüklerinden bahsetmiştik. 

Süreç bizi haklı çıkarmaya devam ediyor. Hatta CHP bizi kabul etmiş gözüküyor. Herşey kamuoyunun karşısında cereyan ediyor. 29 bin fark kapanmaz derken şimdi 'elbette yanlışlıklar var ama biz yine de şu kadar oyla kazanırız'a geldi. Birtakım usulsüzlükler olduğunu CHP'nin de kabul ettiği noktayı yaşıyoruz.

Biz bugüne kadar kamuoyunu hiç yanıltmadık. Gerçek ortaya çıksın. Milli irade sonucu tam yansısın. Herkes sonucu bilsin ve kabul etsin. Kim nereye oy vermişşe oraya yansısın dedik. Sizlere bir rakam vermek istiyorum. Önce dün verdiğim rakamı aktarayım. 1 Nisan'dan itibaren itiraz sonucu, maddi hataları düzeltme sonucu, biz itiraz ediyoruz seçim kurullları düzeltiyor. İşte bu şekildeki düzeltmeler sonucu AK Parti lehine yazılan oy miktarı 11 bin 109 demiştik. Bugün bu rakamın yani hem maddi hata düzeltimi hem de açılan sandıklarda düzeltme sonucu Ak Parti lehine düzelttiği sayı bugün itibarıyla 13 bin 969'dır. Uğraşımız, çabalarımız devam edecek. Göreceksiniz çok daha farklı rakamlara ulaşmış olacağız.

FARK 18 BİNİN ALTINA İNDİ

Yavuz bir gazetecinin sorusu üzerine şu karşılığı verdi: "Fark 18 bin altına indi. Bakın 29 binlerden 18 binlerin altına inen bir rakamdan bahsediyorum"

SON DURUM

Ekrem İmamoğlu 4 milyon 171 bin 727

Binali Yıldırım 4 milyon 153 bin 504

Fark: 18 bin 223

BÜYÜKÇEKMECE'DE İPTAL TALEBİ REDDEDİLDİ

Öte yandan AK Parti, Büyükçekmece'de seçmen kaydıyla oynandığına dair açılan soruşturmayı gerekçe göstererek seçimin iptalini istedi. İl Seçim Kurulu'na yapılan başvuruda, seçmen kaydıyla yapılan oynamanın büyükşehir belediye başkanlığı seçimini etkileyecek derecede büyük olduğu belirtilerek ilçe genelinde seçimin iptali istendi. Ancak İl Seçim Kurulu AK Parti'nin talebini reddetti. AK Parti YSK'ya başvurmayı planlıyor.

AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı, Büyükçekmece'de usulsüz seçmen kaydı yapıldığını gerekçe göstererek İstanbul'un genelini de etkileyecek olan ilçe genelindeki seçimlerin iptali için İl Seçim Kurulu’na başvuru yaptı. AK Parti'nin bu talebi İstanbul İl Seçim Kurulu tarafından reddedildi. 

Son dakika haberlerine göre Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2019/2708 numaralı soruşturma evrakındaki gerekçelere ve mülkiye başmüfettişlerinin incelemelerine dayanarak başvuru yapıldı. Başvuru dilekçesinde usulsüz seçmen kayıtlarının İstanbul genelindeki Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı seçim sonuçlarını da etkileyecek derecede olduğu belirtildi."

AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı başvurusunda; Büyükçekmece'deki belediye meclis üyeliği ve büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerinin iptalini talep etti. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz da yaptığı açıklamada, başvurunun reddedildiği, YSK’ya henüz başvuru yapılmadığını söyledi. Yavuz şunları söyledi: "Büyükçekmece ile ilgili iptal başvurusu yapıldı. Büyükçekmece ilçemiz, bu seçimlere has usulsüz seçmen kaydını göstererek, Büyükçekmece'deki seçimlerin iptali için başvuru yapmıştır. Usulsüz seçmen kaydına ilişkin soruşturma yürütülmektedir. Bunun üzerinden giderek Büyükçekmece'ye yönelik bir müracaat olmuştur. İlçe seçim kurulu reddetmiştir. İl seçim kurulu da bu talebi reddetmiştir. YSK da gidilecek yollardan birisidir. Arkadaşlarımız buna kafa yoracak ve karar verecek. Şu anda YSK'ya gidilmiş değildir. Büyükçekmece'de olan anlaşılır gibi değildir. Nüfus müdürü, belediye çalışanlarının içinde olduğu... Nüfus müdürü tutuklu. 20 binlerin üzerinde bir sayıdan bahsediliyor. Bu seçimlerden önce yapılan bir usulsüzlük. Organize bir iş gibi duruyor. Sayı da çok yüksek. Oraya ilişkin bir müracaattır, İstanbul'un tamamı için bir müracaat değildir."

CHP'DEN KARŞI AÇIKLAMA

CHP Parti Sözcüsü Faik  Öztrak ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:  "Şu anda yapılanlar hukuki değildir. İtirazlar da etik değildir. Sayma sürecinin yeniden başlatılması, milletimizin oyunun namusunu saldırıya açık hale getirir. Seçim kurullarına polislerin gönderilmesi kabul edilemez, soruşturma başlatılması kabul edilemez. Sandıktaki oylarla İçişleri Bakanlığı'nın ne ilgisi var.

Yorumlar