İstanbul'daki saldırıya bir hafta hazırlık yapmışlar

PKK’lı teröristlerin polislerin bir araya gelmesini bekledikten sonra bomba yüklü aracı bölgeye götürüp patlattığı belirlendi.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'daki saldırıya bir hafta hazırlık yapmışlar

Sonhaberler | Haber Merkezi

Türkiye önceki akşam Beşiktaş- Bursaspor maçının oynandığı Vodafone Arena’nın hemen yakınındaki 2 bombalı saldırıyla yasa boğuldu. Biri bombalı aracın patlatılması, diğeri canlı bombanın kendini havaya uçurmasıyla düzenlenen kalleş saldırılarda 9’u sivil, 30’u polis olmak üzere 39 kişi şehit düştü. 

Habertürk'ün haberine göre, ‘Beleştepe’ olarak bilinen yerde patlatılan aracın motoru 50 metre ileride bulundu. Motoru inceleyen ekipler, şase numarasına, bu bilgiden de plaka ve tescil kayıtlarına ulaştı. Aracın satışının 1 hafta önce Bağcılar İlçesi’nde yapıldığı ortaya çıktı. PKK’lı teröristler, 20 bin TL’ye satın alınan Chevrolet Aveo marka otomobili, bombanın yerleştirilmesinin ardından, saldırıda aracı kullandığı değerlendirilen ‘Murat’ kod adlı teröriste teslim etti.

Saldırıyı yaptığı değerlendirilen terörist, maç bitiminde kalabalık dağıldıktan sonra, 400 kilo patlayıcı yüklenmiş otomobili polis otobüslerinin bulunduğu bölgeye yakın bir yere götürerek park etti. Önce Beşiktaş, ardından Bursaspor taraftarları stattan ayrıldı. Görevi sona eren polislerin topluca bir araya geldiğini gören terörist, otomobili bu bölgeye doğru sürerek infilak ettirdi. Bombanın, metal parçalar konularak kuvvetlendirildiği de belirlendi.

2 canlı bomba tarafından gerçekleştirildiği tespit edilen saldırıların ilki, saat 22.27’de yaşandı. Maçta görevli Çevik Kuvvet ekiplerinin hemen yanından geçen bir araç, büyük bir gürültüyle patladı. Göğe bir alev topu yükseldi. Saniyeler sonra ikinci bir patlama daha oldu. Patlama, İstanbul’un büyük bölümünden duyuldu. Bir polis servis aracı ve bir TOMA büyük hasar görürürken, ev ve işyerlerinin camları kırıldı. Patlama nedeniyle yerde 2 metre derinliğinde çukur açıldı.

Çevredeki polis ekipleri, havaya ateş açtı. Patlamanın duyulmasından sonra bölge tamamen araç ve yaya trafiğine kapatılırken; polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Onlarca ambulans, bölgedeki hastanelere yaralıları taşıdı. Havadan polis helikopteri önlem alırken, şüpheli paketler de patlatıldı.Yaşanan ikinci patlamada ise bir canlı bomba kendini havaya uçurdu. Güvenlik kameralarına da yansıyan kalleş saldırıda, Maçka Parkı’nın yakınında nöbet tutan polis memurları, kaldırımdaki bir şüpheliyi durdurmak istedi. 4-5 polisin müdahalesi sırasında, canlı bomba kendini patlattı.

Yorumlar