İstanbul'daki bombalı saldırının faili yakalandı

İstanbul Yenibosna'daki terör saldırısını düzenlediği iddiasıyla aranan PKK'lı teröristin sahte kimlikle kaçmaya çalışırken Aksaray ilinde yakalandığı bildirildi

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'daki bombalı saldırının faili yakalandı
Sonhaberler / Haber Merkezi

İstanbul'un Bahçelievler ilçesinde bugün bomba yüklü motosikletle saldırı düzenleyen PKK'lı terörist Aksaray ilinde yakalandı. Saldırının faili teröristin sahte kimlikle kaçmaya çalışırken yakalandığı öğrenildi. Yenibosna'da 75. Yıl Polis Merkezi'ne yakın bir noktada gerçekleşen saldırıda 10 sivil vatandaş yaralanmıştı. 

İstanbul Yenibosna'daki terör saldırısını düzenlediği iddiasıyla aranan PKK'lı teröristin sahte kimlikle kaçmaya çalışırken Aksaray ilinde yakalandığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Yenibosna 75. Yıl Polis Merkezi ve Askerlik Şubesi yakınında meydana gelen ve 10 kişinin yaralandığı patlamanın faili olduğu tespit edilen PKK'lı teröristin, terör örgütünün Suriye veya Irak'taki kamplarına gitmek üzere sivil bir araçla kentten ayrıldığını belirledi.

- Şüphelilerin yakalandığı araç...

Buna ilişkin, 81 ilin emniyet müdürlüklerine ve MİT'e bilgi verildi.

Aksaray Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüphelendikleri bir aracı durdurdu. Araçta, terör saldırısının faili olduğu iddiasıyla aranan kişi, sahte kimlikle yakalandı. Şahsın beraberindeki 2 kişi de gözaltına alındı. Şahısların, işlemlerinin tamamlanmasının ardından İstanbul'a gönderileceği öğrenildi.

GÖZALTI SAYISI 6'YA YÜKSELDİ

İstanbul Yenibosna'daki terör saldırısına ilişkin 3 kişi daha gözaltına alındı. Böylece saldırıyla ilgili gözaltına alınanların sayısı 6'ya yükseldi.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Yenibosna 75. Yıl Polis Merkezi ve Askerlik Şubesi yakınında meydana gelen ve 10 kişinin yaralandığı patlamayla ilgisi olduğu iddiasıyla 3 kişiyi gözaltına aldı.

Şüpheliler, İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine götürüldü.
Saldırının faili olduğu tespit edilen PKK'lı terörist sahte kimlikle kaçmaya çalışırken Aksaray ilinde yakalanmış, beraberindeki 2 kişi de gözaltına alınmıştı. Saldırıyla ilgili gözaltına alınanların sayısı 6'ya yükselirken, bu sayının artabileceği belirtildi.

VATANDAŞLARDAN SERT TEPKİ

Yakalanan PKK'lı terörist ile beraberindeki 2 kişi, sağlık kontrolünden geçirildi. Polis ekiplerince durdurulan bir araçta gözaltına alınan Ekrem G, Felek G. ve Serdar G, emniyetteki işlemlerinin ardından Aksaray Devlet Hastanesine götürüldü.

Çevredeki vatandaşlar, sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilere, hastaneden çıkartılırken tepki gösterdi. Aksaray Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü önünde takibe alınan ve kent merkezi yakınında düzenlenen operasyonda durdurulan söz konusu aracın plakasının sahte olduğu öğrenildi. Ayrıca araçta, Glock marka bir tabancanın ele geçirildiği bildirildi.

İSTANBUL'A GÖNDERİLDİLER

İstanbul Yenibosna'daki bombalı saldırıyı düzenlediği iddiasıyla aranan ve Aksaray'da yakalanan PKK'lı terörist ile beraberindeki 2 kişi, İstanbul'a gönderildi.

Polis ekiplerince durdurulan bir araçta gözaltına alınan Ekrem G, Felek G. ve Serdar G, emniyetteki işlemleri tamamlandı. Şüpheliler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edilmek üzere polis ekiplerince İstanbul'a götürülüyor.
 

Yorumlar