İstanbul'da yarın seçim olsa kim kazanır, işte anket sonuçları

İstanbul'da muhtemel bir seçim durumunda hangi partinin belediye başkanlığını kazanacağına dair Konsensüs tarafından yapılan anket araştırmasında AK Parti'nin yüzde 44 ile birinci sırada olduğu görüldü.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da yarın seçim olsa kim kazanır, işte anket sonuçları

Yerel seçimlere 4 aydan az bir zaman kala partilerin seçim çalışmaları da hız kazandı. Özellikle AK Parti ve CHP'nin en çok önem verdiği kentlerin başında gelen İstanbul'da hangi partinin oy durumunun ne kadar olduğu merak ediliyor. Yapılan son araştırmalara göre AK Parti ile CHP arasında 7 puan fark görünüyor. İyi Parti ile HDP'nin CHP'ye destek vermesi durumunda CHP'nin oyları AK Parti'nin oylarını geçiyor. Ancak böyle bir ittifak durumunda MHP'nin de AK Parti'ye destek vereceği biliniyor. Bu durumda AK Parti'nin oyları tekrar öne geçiyor.

Konsensus Araştırma'nın yaptığı son İstanbul anketinin sonuçlarını şirketin sahibi Murat Sarı yayınladı. "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Yarışı" başlıklı anketten AK parti CHP'den 7 puan önde çıktı. Cumhur İttifakı ile Ak Parti'nin 7 puanlık farkı daha da artması bekleniyor.

Anketin sonuçlarına göre İstanbul'da AK Parti önde gözükürken, CHP ise 7 puan geride çıktı. Anket sonuçlarına göre, MHP'nin yüzde 6.4 oyu da eklenince cumhur ittifakının İstanbul'da kazanması bekleniyor.

Konsensus Araştırma Şirketi yaptığı ankette. 'Bu pazar seçim olsa İstanbul'da kime oy verirsiniz?' sorusunu sordu. Bu pazar yerel seçim olsa adaylardan bağımsız olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi partiye oy verirsiniz? (Kararsızlar dağıtıldı)

AK Parti: Yüzde 44.6
CHP: Yüzde 36.8
MHP: Yüzde 7.0
HDP: Yüzde 5.2
İYİ Parti: Yüzde 4.5
Diğer: 1.9

MHP aday göstermezse İstanbul'da kime oy verirsiniz?

AK Parti: Yüzde 45.5
CHP: Yüzde 34
HDP: Yüzde 4.7
İYİ Parti: Yüzde 4.3
Diğer: 1.7

Yorumlar