İstanbul'da trafik zabıtalara devredilecek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul trafiğinin zabıtalara devredileceği konusunda çok önemli açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da trafik zabıtalara devredilecek

Trafik Motosikletleri Teslim Töreninde konuşan İçleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul şehiriçi trafiğinin zaman içerisinde belediyelere devretmeyi planladıklarını söyleyerek şöyle konuştu:

"HEDEFİMİZ İSTANBUL ŞEHİRİÇİ TRAFİĞİNİ BELEDİYELERE DEVRETMEK"

"Hedefimiz İstanbul’da şehir içi trafiği belediye ile zabıtalarımızla eş güdüm içinde ilk başta yürütmek daha sonra da onlara devretmektir. Jandarmamızda da 2016 yılında 2 bin 712 olan trafik personeli sayımızı bugün alımını yaptığımız motosiklet ekipleriyle beraber toplamda yüzde 81'lik artışla 4 bin 918 personele çıkarmış oluyoruz. Hepimiz bir gayretin içerisindeyiz. Bunun herkes tarafından fark edilmesini ve bilinmesini istiyorum. Trafik meselesi vatandaşlarımızın gayretiyle çözülecek bir meseledir."

"İNSAN HAYATININ SÖZ KONUSU OLDUĞU HER DURUMDA TEDBİRLERİ ARTTIRIYORUZ"

Soylu, "İçişleri Bakanlığı olarak amacımız hiç kimsenin her ne sebeple olursa olsun burnunun kanamadığı eline iğne dahi batmadığı bir Türkiye tablosuna ulaşmaktır. Ne terörle ne kavgayla ne bir trafik kazasıyla ne de başka bir sebeple. Birkaç gün önce bir genç kızımızı kaybettik. Basit bir ihmalden bir kamyon kasasının arka kapağı açıldı ve bu evladımıza çarptı. Cenabı-ı Allah gani gani rahmet eylesin. Ailesine metanet ve sabırlar ihsan eylesin. Basit hatalar diyoruz. Basit ihmaller diyoruz ama giden can asla basit değil. Allah kimseye vermesin. Kimseyi de böyle imtihan etmesin. Hükümet olarak bakanlık olarak, insan hayatının söz konusu olduğu her durumda her aldığımız tedbirleri hem de kapasitemizi arttırıyoruz. Terör, uyuşturucu, şehir güvenliği ve trafik güvenliği konularında büyük bir gayret ve sorumluluk içerisindeyiz.

Ülkemde 2017 yılında 941 gencin uyuşturucu ile hayatını kaybetmesi. Sadece 2017 yılında 7 bin 400 insanımızı trafik kazalarında kaybediyorsak bizden sakin ve mülayim olmamızı kimse beklemesin. 2020 yılında trafik kazaları neticelerinde ölümleri yüzde 50 oranında azaltmayı kendimize hedef olarak belirledik" dedi.

Yorumlar