İstanbul'da son dakika gelişmesi: 17 ilçede sayım yapılıyor

İstanbul'da 16 ilçede geçersiz oylar yeniden sayılıyor. İlçelerden birinde ise oyların tamamı yeniden sayılmaya başladı. Toplamda ise 17 ilçede sayım yapılıyor.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da son dakika gelişmesi: 17 ilçede sayım yapılıyor

İstanbul'da 16 ilçede geçersiz oylar yeniden sayılıyor. İlçelerden birinde ise oyların tamamı yeniden sayılmaya başladı.

31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerinin ardından itirazlar üzerine İstanbul'da 16 ilçede geçersiz oylar, Çatalca'da ise tüm oylar yeniden sayılıyor.

AK Parti ilçe teşkilatlarınca ilçe seçim kurullarına yapılan geçersiz oyların sayılması yönündeki itirazlar ve Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), geçersiz oyların yeniden sayımının durdurulması yönündeki İl Seçim Kurulu kararını kaldırmasının ardından ilçe seçim kurulları harekete geçti.

Küçükçekmece, Beyoğlu, Başakşehir, Maltepe, Büyükçekmece, Çekmeköy, Eyüp, Fatih, Silivri, Tuzla, Sarıyer, Ataşehir, Beykoz, Şile, Bayrampaşa ve Ümraniye ilçe seçim kurullarında geçersiz oyların sayımı yapılıyor.

Çatalca'da ise tüm oyların yeniden sayılması kararı üzerine sayım devam ediyor.

CHP: SÜRECİ SONLANDIRIN, MAZBATAYI VERİN

Öte yandan sayım ve itiraz süreci henüz sonuçlanmamışken CHP'den açıklama üstüne açıklama geliyor. CHP adayından ve genel başkanından gelen açıklamalarda, sürecin bir an önce bitirilerek Ekrem İmamoğlu'na yetkinin verilmesi istendi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter'dan açıklama yaptı. İstanbul halkının tercihini yaptığını kaydeden Kılıçdaroğlu, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu´nun mazbatasının bir an önce verilmesi gerektiğini hatırlatıyor ve bu sürecin sona erdirilmesinin, İstanbul´un ve ülkemizin yararına olacağının bilinmesini istiyorum" dedi.

HDP destekli Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu da yaptığı açıklamada, sürecin sona erdirilerek, yetkilerin kendisine verilmesini talep etti.

İmamoğlu bugün yaptığı açıklamalarda sandıklarıda somut hataların olduğunu kabul etmiş ancak yasal itiraz sürecinden rahatsızlık duyduğunu açıkça dile getirmişti.

AK PARTİ: NEDEN RAHATSIZSINIZ?

Mahir Ünal, "Ekrem İmamoğlu neden rahatsız?" diye sordu.

Ünal'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle: "Sn. Ekrem İmamoğlu; devam eden hukuki süreçten neden rahatsız? Kendini Başkan ilan edip,bu sürecin durdurulmasını neye dayanarak istiyor? Kendisi elinde belge sallayarak usulsüzlükten bahsediyor.YSK itirazları dikkate almasın ve hukuki süreç durdurulsun ve “elim ayağa kaldırılsın”diyor. Bu tavır millet iradesine, hukuk devletine saygısızlıktır. Devlet adamlığı, hukuki süreci yok saymak, şaibe oluşturmak, “ben başkanım” diyerek meseleyi oldubittiye getirmemektir."

AK Parti'den bir açıklama da Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'dan geldi.

Yavuz, İmamoğlu'nun itiraz sürecine yönelik rahatsızlığına tepki göstererek, kimsenin oyunun heba olmasına rıza göstermeyeceklerini söyledi.

İmamoğlu bugün yaptığı açıklamalarda sandıklarıda somut hataların olduğunu kabul etmiş ancak yasal itiraz sürecinden rahatsızlık duyduğunu açıkça dile getirmişti.

Yorumlar