İstanbul'da sağanak yağış, sıcaklıklar düştü (hava durumu)

İstanbul hava durumuyla ilgili dün meteoroloji tarafından yapılan uyarılar doğru çıktı. İstanbul'da bugün sağanak yağış başladı, sıcaklıklar düştü. Meteorolojinin uyardığı gibi yine Marmara ve Karadeniz kıyılarında da yağışlar başladı. Yağışların pazar gününe kadar devam etmesi beklenirker, İstanbul hava durumu konusundaki son uyarıların dikkate alınması gerekiyor, çünkü bazı bölgelerde sağanak yağış günlük hayatı olumsuz etkiliyor.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da sağanak yağış, sıcaklıklar düştü (hava durumu)

İstanbul hava durumu konusunda meteorolojinin yaptığı uyarılar isabetli çıktı ve bugün sağanak yağış başladı. Sağanak yağışla birlikte İstanbul'da hava sıcaklıkları da mevsim normallerinin altına düştü. Meteoroloji dün yaptığı uyarıda Marmara ve Karadeniz'in kıyı şehirlerinde sağanak yağış ve düşük sıcaklık beklendiğini bildirmişti. Uyarılar doğru çıktı. 

İstanbul hava durumu konusunda meteoroloji genel merkezinden alınan bilgilere göre yağış ve soğuk hava pazar gününe kadar devam edecek. Yağışların pazar günü bölgeyi terk etmesi ve sıcaklıkların da mevsim normallerine dönmesi bekleniyor.

Özellikle hafta sonunu dışarıda piknikte ya da bahçesine geçirmek isteyenlerin en çok sorduğu soru, İstanbulda hava nasıl olacak, sorusu oldu. Meteorolojinin İstanbul hava durumu raporuna göre hafta sonu da maalesef yağışlı ve soğuk olacak.

Ankara hava durumu ise meteorolojik verilere göre sağanak yağışlı olacak. Verilere göre, Ankara bugün parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yerel olmak üzere sağanak yağışlı olacak. 

İzmir hava durumu da meteoroloji genel merkezi tarafından yayınlanan verilere göre bulutlu geçiyor. Verilere göre İzmir bugün az bulutlu ve açık, zamanla bulutlu geçecek. 

PEKİ TÜRKİYE HAVA DURUMU NASIL?

Meteoroloji verilerine göre Türkiye hava durumu genel olarak kapalı, bulutlu ve yağışlı geçiyor. Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu ile Kütahya, Afyon, G. Antep, Adıyaman, Kilis, Batman ve Diyarbakır çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların: Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Osmaniye, Hatay’ın kıyı kesimleri, Iğdır, Ağrı, Muş ve Bitlis çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (20-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor.

İşte Türkiye hava durumu ile ilgili üç günlük hava tahmin haritası:

Yorumlar