İstanbul'da düşen helikopterin markası ve modeli nedir?

İstanbul Sancaktepe'de ikinci kez düşen askeri helikopterin marka ve modeli merak konusu oldu. Türkiye'nin savunma sanayisinde büyük bir atılım yaptığı bir dönemde böyle bir kazanın yaşanması akla helikopterin markasını getirdi.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da düşen helikopterin markası ve modeli nedir?

İstanbul'un Sancaktepe ilçesinde 26 Kasım 2018 tarihinde irtifa kaybederek binaların arasına sokağa düşen helikopterde bulunan askerlerin 4'ü şehit düşmüştü. Aynı bölgede 11 Şubat 2019 Pazartesi günü bir helikopter daha düştü. İkinci kez aynı yerde meydana gelen kazada düşen helikopterin de marka ve modeli daha önce düşen helikopteri ile aynı çıktı.

Peki İstanbul'da düşen helikopterin marka ve modeli nedir? İşte İstanbul'da düşen helikopterin markası ve modeli: 

Düşen helikopterin Amerikan menşeili Bell Textron firması tarafından üretildiği, modelinin ise UH-1 olduğu öğrenildi.

UH-1 helikopterleri genel olarak personel nakli, uçarbirlik harekatı,ateş desteği,keşif-gözetleme,arama-kurtarma,malzeme nakli,sıhhi tahliye, komuta kontrol ve VIP amaçlı kullanılan bir genel maksat helikopteridir. 

UH-1 helikopterleri 1967'den beri üretilmekte ve yaygın olarak kullanılmakta olan genel maksat helikopteridir.

UH-1 helikopterleri IFR ve gece görüş teçhizatı ile teçhiz edilmiştir.

Kargo taşımak maksadıyla 6.2 metreküplük hacime sahiptir. Görev durumuna göre sedye, yüzer bot, silah sistemi, kurtarma vinci gibi özel teçhizat monte edilebilir. 
 
Üretici Firma Bell Textron 
Birim Fiyatı Fiyatı bilinmiyor 
Menzili 511 km 
Çıkabildiği Yükseklik 3048 metre 
Havada Kalış Süresi 2 saat 45 dakika 
Yakıt Cinsi JP-4,JP-5, 
Maksimum Motor Gücü 1300 Beygir Gücü 
Faydalı Yük 1179 kg 
Boş Ağırlığı 2252 kg 
Maksimum Hızı 120 knot 
Maksimum Kalkış Ağırlığı 4303 kilogram 
Silah Sistemleri 2 adet hareket edebilen 7,62 mm'lik makineli tüfek, M21/MAMEE roket lançer sistemi, XM156 roket lançer sistemi, F2 Matra Rocket Launcer, MAG58 Makineli tüfek 

Yorumlar

orhan güler Şüpheli bir düşme" aynı bölgede iki helikopter düşmesi ayrı konu, iki helikopterinde ABD üretimi olması ayrı konu " incelenmeli " bölgede istenmeyen bir sinyal olabilir " çok yönlü uzmanlarca araştırılacaktır " iki helikopterinde aynı yerde düşmesi önemli " ülkemizin başı sağ olsun