İstanbul'da 6 okul binası boşaltılıyor

Son dakika haberine göre, İstanbul'da 5 ilçede 6 okulun ileri deprem tetkikleri için boşaltıldığı belirtildi. Bu okullarda okuyan öğrenciler ise misafir okullarda eğitime devam edecek.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da 6 okul binası boşaltılıyor

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 5.8'lik İstanbul depreminin ardından 5 ilçede bulunan 6 okul binasının detaylı inceleme ve tetkikler yapılması için boşaltılacağını açıkladı. Okullarda eğitim öğretim gören öğrencilerin, misafir öğrenci olarak çevre okullarda eğitimlerini devam ettirileceği kaydedildi.

Taşınacak yerler arasında Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de var.

İŞTE BOŞALTILACAK OKULLARIN LİSTESİ:

BAĞCILAR: Gaziosmanpaşa İlkokulu ve Anasınıfları

BAYRAMPAŞA: Saraybosna Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

GÜNGÖREN: Haznedar Abdi İpekçi İlkokulu

KÜÇÜKÇEKMECE: Gültepe İlkokulu ve Göktürk İlkokulu Ve Anasınıfları

SİLİVRİ: Ortaköy Sezin Öztaş İlkokulu

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada: "İlimizde 26 Eylül 2019 tarihinde meydana gelen Silivri Merkezli 5.8 şiddetindeki deprem sonrasında, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü teknik personeli tarafından yapılan çalışmalar sonucunda; Ekli listede isimleri belirtilen okul binalarının daha detaylı incelenmesi ve ileri tetkikler yapılması gerekli görülmüştür.

Bu kapsamdaki okullarımızın 09.10.2019 tarihinden itibaren listede karşılarında gösterilen okullarda eğitim öğretime devam etmelerine karar verilmiştir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerine yer verildi.

Yorumlar