İstanbul'a gelen uçaklar İzmir'e yönlendiriliyor

Atatürk Havalimanı'nın uçuşlara kapatılması nedeniyle, yurt dışından gelen 10 uçak Adnan Menderes Havalimanı'na yönlendirildi

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'a gelen uçaklar İzmir'e yönlendiriliyor
İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısının ardından İzmir Adnan Menderes Havalimanında da güvenlik önlemleri üst seviyeye yükseltildi.

Atatürk Havalimanında yaşanan terör saldırısı sonrası İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda da güvenlik önlemleri artırıldı.

Havalimana giriş bölümüne gelen özel araçlar, güvenlik kuvvetlerince durdurularak detaylı aramadan geçirildi. Yurt içi ve yurt dışı hatlar bölümlerine de gelen yolcular, x-ray ve üst aramaları titizlikle gerçekleştirilip kimlik kontrolleri yapılarak terminale alındı.

Bu arada, Atatürk Havalimanı'nın uçuşlara kapatılması nedeniyle bazı uçaklar çevre havalimanlarına yönlendirildi.

Amsterdam, Paris, Düsseldorf, Madrid, Zagrep, Saraybosna, Hamburg, Üsküp, Venedik ve Telaviv'den İstanbul'a giden uçaklar, Adnan Menderes Havalimanına indi. Uçaktan inen yolcular, İzmir'e geldikleri için şaşkınlık yaşadıklarını belirterek, olayın terör saldırısından kaynaklandığını öğrendiklerinde üzüldüklerini aktardı.

Yerli ve yabancı turistler, terör saldırısını lanetlerken, "Çok kötü bir şey, ölen ve yaralananların olduğunu duyduk, çok üzüldük." ifadelerini kullandı.

Yolculardan Sanem Çelik, Düsseldorf'tan İstanbul aktarmalı Samsun'a gideceklerini fakat yaşanan olay nedeniyle İzmir'e geldiklerini söyledi. Kentte bu gece konaklayacaklarını anlatan Çelik, yarın Samsun'a gideceklerini ifade etti.

Yolcuların kentteki otellerde konaklatılacağı ve yarın İstanbul'a götürülecekleri öğrenildi.

Yorumlar