İstanbul ve Ankara'da Filistin yürüyüşleri

İHH İnsani Yardım öncülüğünde İstanbul ve Ankara'da Filistin halkıyla dayanışma ve şehitleri anma yürüyüşleri düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul ve Ankara'da Filistin yürüyüşleri

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından düzenlenen "Şehitlerimiz ve Filistin için Yürüyoruz" etkinliği, Fındıklı'dan başlayıp Eminönü Meydanı'nda sona erdi. Etkinliğe birçok sivil toplum kuruluşu gönüllüsü katıldı.

Katılımcılar, ellerinde Türkçe, İngilizce ve Arapça pankartlar taşıyarak İsrail ve ABD aleyhine sloganlar attı. Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan askerler ve Gazze'de hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim ve dua okundu.

ANKARA'DAKİ YÜRÜYÜŞE BİNLERCE KİŞİ KATILDI

Başkent Ankara'da, Gazze'deki insanlık dramına dikkat çekmek ve Filistinlilere destek amacıyla "Büyük Gazze Yürüyüşü ve Mitingi" düzenlendi. Ankara Filistin Dayanışma Platformu tarafından organize edilen bu etkinlik, AKM metro istasyonu önünde başladı. Katılımcılar arasında siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, belediye başkanları ve Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa yer aldı. Yürüyüşte, Filistin'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek için çeşitli simgesel gösteriler yapıldı ve dayanışma mesajları verildi.

Miting alanında, "Zulme karşı omuz omuza", "Ankara'dan Gazze'ye direnişe bin selam" gibi sloganlar atıldı. Katılımcılar, Filistin'e destek ve İsrail'in eylemlerine dikkat çekmek için İngilizce ve Türkçe pankartlar taşıdılar. Mitingde, gazeteci Kemal Öztürk, oyuncu Ali Nuri Türkoğlu, çevirmen Ayçin Kantoğlu ve milli sporcu Necmettin Erbakan Akyüz gibi isimler konuşma yaptı. Sanatçılar Yücel Arzen ve Abdullah Beyhan da Filistin ezgileri söyleyerek destek mesajları paylaştılar.

Mitingde, Gazze’de İsrail'in saldırılarında şehit olan çocuklar anısına gökyüzüne balonlar bırakıldı. Ayrıca, Batı'nın çifte standartlarına ve soykırım politikalarına eleştirel bakış açısıyla değinildi. Katılımcılar, dünyanın dört bir yanındaki vicdan sahibi insanların Filistin'e olan desteğini vurguladılar. Organizasyonun "tek renginin vicdan" olduğu belirtildi.

Yorumlar