İstanbul ve Ankara anketlerinden bir parti açık ara önde

AREDA SURVEY tarafından İstanbul ve Ankara'da gerçekleştirilen yerel seçim anketinde ittifak olmaması halinde AK Parti açık ara her iki belediyeyi de kazanıyor.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul ve Ankara'da bir parti açık ara önde

Areda Survey'in İstanbul ve Ankara yerel seçimlerine ilişkin anketinden İmamoğlu ve Yavaş'ı terletecek sonuçlar çıktı.

Türkiye’nin en büyük nüfus potansiyeline sahip şehirleri İstanbul ve Ankara’da 25 yıl aradan sonra belediye başkanlıklarını ele geçiren CHP’li başkanlar için 2024 seçimleri ‘sonun başlangıcı’ olarak yaklaşıyor.

Göreve geldikleri 2019 yılından bu yana hizmet değil PR belediyeciliği yürüten, 2023 seçimlerinde ‘cumhurbaşkanı yardımcısı’ olarak boy gösterip şehir şehir gezen ve Kılıçdaroğlu’nun mağlubiyetinde pay sahibi olan CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş’a bir soğuk duş da anketten çıktı.

Areda Survey’in 5-7 Temmuz 2023 tarihleri arasında CAWI tekniği ile gerçekleştirdiği ankette katılımcılara yöneltilen İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyelerine yönelik seçim sorularında çarpıcı sonuçlara ulaşıldı.

2 bin 606 kişi ile gerçekleştirilen ankette Ankara ve İstanbul’u hangi partinin kazanabileceğine yönelik sorulara büyük farkla “AK Parti” cevabı verildi.

İSTANBUL’DA HER İKİ KİŞİDEN BİRİ ‘AK PARTİ KAZANIR’ DİYOR

CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yönetimindeki İstanbul’la ilgili ankette AK Parti’nin kazanacağını düşünenlerin oranı %50’yi aştı.

“Sizce önümüzdeki yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını hangi parti alır?” sorusuna verilen cevaplar orantısal olarak dağıtıldığında şu tablo ortaya çıktı:

AK PARTİ - %52,4

CHP - %32,5

YEŞİL SOL PARTİ – %5,5

İYİ PARTİ – %2,8

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ – %1,5

YENİDEN REFAH PARTİSİ – %1,3

SAADET PARTİSİ – %0,6

TİP – %0,5

ZAFER PARTİSİ – %0,3

DEVA PARTİSİ - %0,1

MEMLEKET PARTİSİ – %0,1

GELECEK PARTİSİ – %0,1

DİĞER – %2,5

BAŞKENTTE ‘YAVAŞ’ DÖNEMİNİ KAPATACAK ORANLAR

CHP’li Mansur Yavaş’ın başkanlık koltuğuna oturduğu Ankara Büyükşehir’e ilişkin ankette ise AK Parti, CHP’ye %10’a yakın fark attı.

“Sizce önümüzdeki yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığını hangi parti alır?” sorusuna verilen verilen cevapların oranı şöyle:

AK PARTİ - %45,7

CHP - %37,5

İYİ PARTİ – %8,6

YEŞİL SOL PARTİ – %3,3

YENİDEN REFAH PARTİSİ – %1,4

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ – %1,3

SAADET PARTİSİ – %0,4

TİP – %0,3

ZAFER PARTİSİ – %0,2

DEVA PARTİSİ - %0,2

MEMLEKET PARTİSİ – %0,1

DİĞER – %1,0

Yorumlar