İstanbul Valisinden önemli açıklamalar

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sokağa çıkma yasağı öncesi önemli açıklamalarda bulunuyor. Hafta sonu uygulanacak sokağ çıkma yasağı ve alınan tedbirler hakkında açıklama yapan Yerlikaya, İstanbul'da 500 bin maskenin evlere teslim edildiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Valisinden önemli açıklamalar

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya , İstanbul'da koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılan çalışmalar ve 'Toplu Ulaşım Bilim Kurulu' hakkında canlı yayında açıklama yapıyor. 

Yerlikaya'nın açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

PTT'ler ve eczanelerimiz aktif bir rol üstleniyor. 

İstanbul'da bugüne kadar 500 bin maskeyi evlere teslim etti. Eczanelerimizden 7,5 milyon maske vatandaşlarımız tarafından teslim alındı. 

Vefa ekiplerine destek veren vakıflara çok teşekkür ediyorum.

Gıda kolilerinin teslimi devam ediyor.

17 teknik lisemizde günlük 500 bin maske üretimi başladı. Meslek liselerimiz, öğretmen ve öğrencilerimiz gönüllü olarak bu görevde yer alıyor. Detayları haftaya ayrıca paylaşacağım.

Sağlık çalışanlarımızın konaklaması için otel, misafirhane ve yurtlarda 5120 odayı imkanlarına sunduk. 

Havaist tarafından 100 otobüs İl Sağlık Müdürlüğümüze bedelsiz olarak tahsis edildi.

65 yaş üstü, engelli maaşları, dul maaşı, asker aileleri maaşları olmak üzere 123 bin vatandaşımıza evlerinde maaş teslimi yaptık.

Sosyal Mesafe ve maske kullanımına ilişkin denetimler sıkı sıkıya uygulanıyor

Yasak milletimizi korumak için var, tüm tedbirler evde kalma sürecimizi azaltmak için var.

Bugün yeni bir uygulamaya başlıyoruz. İstanbul Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliğine 100 bin, Pazarcılar Odamıza 150 bin, Taksiciler Odamıza 200 bin, Fırıncılar Odamıza 150 bin, Su Satıcıları Odamıza 10 bin, HAVAŞ çalışanlarına 200 bin, Emlak Konut şantiyelerinde çalışan işçi kardeşlerimize 150 bin, Bayrampaşa ve Kadıköy gıda hallerine 150 bin olmak üzere, toplam 1 milyon 110 bin maskeyi bugün teslim ediyoruz.

Son olarak evinde kal İstanbul diyorum.

Yorumlar

Meeyem Ben maskede hıç bir yarfımda almadim başvurdugum halde beni sadece oy zamanı buluyorlar