İstanbul Valisi Şahin, Türk ve İslam Eserleri Müzesi'ni ziyaret etti

- Vali Şahin: - "Özellikle bizler, medyamız ve bu konuyla ilgili entellektüel insanlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, bu müzemizi ve diğer müzelerimizi çok iyi tanıtmalıdır" - "Selçuklu, Büyük Selçuklu, Osmanlı Dönemi'nin yanında İlhanlılar, Memlükler, Eyyubiler ve bütün İslam toplumlarının, Acemistan gibi Müslümanların yaşadığı coğrafyalara ait çok eski eserler, burada hem sergileniyor hem de muhafaza ediliyor. Onun için zengin, çok önemli bir müze ve dünyanın İslam eserleri müzesi anlamında da en büyük müzesidir"

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Valisi Şahin, Türk ve İslam Eserleri Müzesi'ni ziyaret etti

İSTANBUL (AA) - İstanbul Valisi Vasip Şahin, Türk ve İslam Eserleri Müzesi'ni ziyareti esnasında, tarihi değerleri tanıtmanın önemine işaret ederek, "Özellikle bizler, medyamız ve bu konuyla ilgili entellektüel insanlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, bu müzemizi ve diğer müzelerimizi çok iyi tanıtmalıdır." dedi.

Türk ve İslam Eserleri Müzesi'ni ziyaret eden Şahin, burada, gazetecilere yaptığı açıklamada, tarihi ve kültürel değerleri kamuoyuna tanıtmanın önemini vurguladı.

Vali Şahin, kültürel değerlerin desteklenmesi gerektiğine belirterek, "İstanbul'da yoğun bir görevimizin olduğu doğru ama görevlerimizden birisi de Türk İslam Eserleri Müzesi'ni, tarihi ve kültürel değerlerimizi kamuoyuna tanıtmaktır." şeklinde konuştu.

Bu anlamda, müzeyi ziyaret ettiğini belirten Vali Şahin, şunları söyledi:

"Çok zengin bir müzedeyiz. Türk islam Eserleri Müzesi, bizim topraklarımızda bugün Arkeoloji Müzesi dediğimiz, Müzeyi Hümayun'dan sonra kurulan ikinci müzedir. Selçuklu, Büyük Selçuklu, Osmanlı Dönemi'nin yanında İlhanlılar, Memlükler, Eyyubiler ve bütün İslam toplumlarının, Acemistan gibi Müslümanların yaşadığı coğrafyalara ait çok eski eserler, burada hem sergileniyor hem de muhafaza ediliyor. Onun için zengin, çok önemli bir müze ve dünyanın İslam eserleri müzesi anlamında da en büyük müzesidir."

Tarihi değerlerin kamuoyuna iyi bir şekilde tanıtılması gerektiğini aktaran Vasip Şahin, "Özellikle bizler, medyamız ve bu konuyla ilgili entellektüel insanlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, bu müzemizi ve diğer müzelerimizi çok iyi tanıtmalıdır. Yani buradaki ziyaretçi sayısına baktığımızda, müzenin büyüklüğüyle ve müzenin önemiyle ilgili hiç mütenasip olmayan bir sayı... Onu behemehal bizim tanıtmamız, insanlara ve dünyaya bunu anlatmamız lazım. Gerçekten çok zengin bir müze, gezip buradaki eserleri görüp etkilenmemek hiç mümkün değil." dedi.


- "Çağrım, öğrencilerimiz de dahil herkesedir"

İstanbul Valisi Şahin, Türk islam Eserleri Müzesi'nde güzel bir sunumun yapıldığına dikkati çekerek, "Biliyorsunuz burası eski bir saray, Pargalı İbrahim'in sarayıdır. 2013'ten beri ise müzeye dönüştürülmüş halde. Burada restorasyondan sonra profesyonel müzecilik ve sergi yapılıyor. Bu konuda da oldukça başarılı bir müzedir. İstanbullulara ve vatandaşlarımıza bu müzeyi özellikle görmelerine tavsiye ediyorum." ifadelerini kullandı.

Öğrencilere çağrıda bulunan Vali Şahin, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimize, özellikle İstanbul'da okuyan öğrencilerimize sadece burası değil, diğer tüm müzelerimizin, tarihi yerlerimizin ve kültürel değerlerimizin tanıtımı noktasında sürekli bir çağrı içerisindeyiz. Okullarımız, İlçe Milli Eğitim Birimlerimiz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz zaten bu tür çalışmaları ve programları yapıyorlar. Ama bazen buraları, okul dışı nüfusumuz da görmemiş, gezmemiş olabiliyor. Onun için benim çağrım, öğrencilerimiz de dahil herkesedir."

Şahin, öğrencilerin, okulların tatil olduğu günlerde, tatili iyi değerlendirmeleri gerektiğini belirterek, "Doğrusu öğrencilerin tatillerde de bu tür yerleri gezerek, kendi bilgi dağarcıklarını artırmalarını bekliyoruz." diye konuştu.


Yorumlar