İstanbul Valisi Şahin:

- "İstanbullular huzur içerisinde kurbanlarını en güzel şekilde keserek Kurban Bayramı'nı idrak ettiler. İnşallah, bayramın sonuna kadar böyle devam eder" - "Bayramlarda çocuk yuvalarında kalan evlatlarımızı, yaşlılarımızı, nöbet tutan polis, asker gibi görevlilerimizi, şehit yakınlarımızı ve gazilerimizi ihmal etmemeye çalışıyoruz. Bunlar her zaman hatırlamamız gereken insanlarımız"

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Valisi Şahin:

İSTANBUL (AA) - İstanbul Valisi Vasip Şahin, Kurban Bayramı'nın ilk gününde kentte ciddi herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını belirterek, "İstanbullular huzur içerisinde kurbanlarını en güzel şekilde keserek Kurban Bayramı'nı idrak ettiler. İnşallah, bayramın sonuna kadar böyle devam eder." dedi.

Eşi Şeyma ve çocuklarıyla Bahçelievler Huzurevi Yaşlı ve Bakım Merkezi'ni ziyaret eden Vali Şahin, huzurevinin sakinleriyle bir süre sohbet etti.

Yaşlılarla bayramlaşan ve onlarla yakından ilgilenerek çeşitli hediyeler takdim eden Şahin, çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Kurban Bayramı dolayısıyla İstanbul'da alınan tedbirlerin ilk günde iyi sonuçlar verdiğini belirten Şahin, şöyle konuştu:

"İstanbullular, huzur içerisinde kurbanlarını en güzel şekilde keserek Kurban Bayramı'nı idrak etti. İnşallah, bayramın sonuna kadar böyle devam eder. Tatildeki hemşehrilerimiz veya İstanbul'dan taşraya gitmiş ve gidecek olan misafirlerimiz, inşallah huzurla, sağlıkla hiçbir kazaya belaya uğramadan evlerine dönerler. Bu vesileyle görev yapan personelimize, özellikle güvenlik kuvvetlerimize, trafik ekiplerimize, sağlık birimlerimize, belediyelerimizin çalışanlarına teşekkür ediyorum. Ciddi ve fedakarca çalışma yapıyorlar. Eğer burada güzel ve huzurlu bir bayram geçiriyorsak onların çok ciddi payları var."

Huzurevlerinde kalanların, bu ülkenin tecrübeli insanları olarak gençlere ve gelecek nesillere güzel bir ülke miras bıraktıklarını ifade eden Şahin, Türkiye'nin her geçen gün daha iyiye doğru gideceğine ilişkin ümitvar olduğunu kaydetti.

Türk milletinin en zor zamanda bile ayakta kalmayı başardığını, bunun 15 Temmuz'da bir kez daha görüldüğünün altını çizen Şahin, "Bu millet hala büyük bir millet. Kadınıyla-erkeğiyle, fakiriyle-zenginiyle, doğulusu-batılısıyla hep bir arada, birlikte ve birbiriyle beraberdir. Bakmayın siz öyle zaman zaman küçük ihtilaflarımızın olduğuna. Onlara bakıp ümitsizliğe düşmemek lazım." ifadelerini kullandı.

Tecrübeli insanların tavsiye ve dualarıyla ülkenin daha iyi noktaya geleceğine inandığını vurgulayan Şahin sözlerini şöyle tamamladı:

"Bayramlarda çocuk yuvalarında kalan evlatlarımızı, yaşlılarımızı, nöbet tutan polis, asker gibi görevlilerimizi, şehit yakınlarımızı ve gazilerimizi ihmal etmemeye çalışıyoruz. Bunlar her zaman hatırlamamız gereken insanlarımız. Dolayısıyla bunu hem bir görev hem de bir sorumluluk bilerek zevkle yapıyoruz."

Yorumlar