İstanbul Valisi Gül'den sokak köpekleri açıklaması

İstanbul Valisi Davut Gül, sokak köpekleri sorununa ilişkin iki çözüm önerdi: uyutma veya toplu kısırlaştırma.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Valisi Gül'den sokak köpekleri açıklaması

İstanbul Valisi Davut Gül, sokak köpekleriyle ilgili yaşanan sorunları ve olası çözüm önerilerini açıkladı. 24 TV'de Esra Elönü'nün sorularını cevaplayan Gül, son zamanlarda artan sokak köpekleri şikayetlerine dikkat çekti. Gül, "Sahipsiz köpek olmaz. Bu hayvanların bir sahibinin olması gerekiyor." dedi.

İKİ ÇÖZÜM ÖNERİSİ

Davut Gül, sokak köpekleri sorununun çözümüne yönelik iki seçenek sundu. Bu seçenekler, köpeklerin uyutulması veya toplu şekilde kısırlaştırılması olarak belirlendi. Gül, "Yıl içerisinde en az yüzde 75'inin kısırlaştırılması gerekiyor. Ya hepsini uyutacaksınız, ya da hepsini kısırlaştıracaksınız. İstanbul bu meseleden 3-5 yıldır sürdürülebilir olmayan sorunlar yaşıyor. İnsanlar ölüyor." ifadelerini kullandı.

BELEDİYELERİN ROLÜ

İstanbul Valisi Gül, belediyelerin bu konudaki rolünün önemine vurgu yaptı. "Bütün belediyeler bu işe para harcayarak, birinci önceliği olarak görürse, bu iş 6 ayda İstanbul'un gündeminden çıkabilir." şeklinde konuştu.

SORUNUN BOYUTU

Davut Gül'ün açıklamalarına göre, İstanbul'da sokak köpekleriyle ilgili yaşanan sorunlar sürdürülebilir olmaktan uzak. Son yıllarda artan şikayetler ve yaşanan olaylar, bu konunun aciliyetini ortaya koyuyor.

Yorumlar