İstanbul Valiliğinden vatandaşlara çağrı

İstanbul Valiliği, kentte etkili olması beklenen fırtına konusunda uyarılarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Valiliğinden vatandaşlara çağrı

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre, Marmara Bölgesi'nde önemli bir meteorolojik gelişme yaşanacak. İstanbul, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Kocaeli ve Yalova illerinde yarın akşamdan itibaren kuvvetli fırtına etkili olacak. Rüzgarın, güney ve güneybatı yönlerden esmesi beklenen fırtınanın hızının 50-80 km/saat aralığında olacağı tahmin ediliyor.

VALİLİK TEDBİR ÇAĞRISI YAPTI

Meteorolojik durumun getirebileceği risklere karşı önlemler konusunda İstanbul Valiliği de vatandaşlara uyarılarda bulundu. Valilik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kuvvetli ve yer yer hamleli fırtınanın yarın akşam saatlerinden itibaren cuma günü sabah saatlerine kadar etkili olacağı bilgisini paylaştı. Ayrıca vatandaşların, olası ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmelere karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

METEOROLOJİDEN DETAYLI BİLGİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, bu fırtınanın bölge genelinde etkili olması bekleniyor. Fırtınanın neden olabileceği hasarlar ve olumsuzluklar konusunda vatandaşların uyarılması, yetkililer tarafından önemle vurgulanıyor. Fırtına nedeniyle yaşanabilecek her türlü olumsuzluğa karşı ilgili kurumlar tarafından alınan önlemler ve yapılması gerekenler konusunda detaylı bilgiler de veriliyor.

DİKKATLİ VE TEDBİRLİ OLMAK ÖNEMLİ

Önümüzdeki günlerde yaşanacak bu meteorolojik durum karşısında yetkililer, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını özellikle istiyor. Kuvvetli rüzgar ve fırtına şartları altında güvenlik tedbirlerinin alınması, potansiyel tehlikelere karşı hazırlıklı olunması gerektiği belirtiliyor. Vatandaşlara, güncel hava durumu ve fırtına uyarılarını takip etmeleri ve yetkililerin önerdiği güvenlik önlemlerine uymaları tavsiye ediliyor.

Yorumlar