İstanbul Üniversitesinde 15 Temmuz anma programı gerçekleştirilecek

İSTANBUL (AA) - İstanbul Üniversitesinde (İÜ) yarın, "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri" anma programı gerçekleştirilecek. Üniversiteden yapılan...

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Üniversitesinde 15 Temmuz anma programı gerçekleştirilecek

İSTANBUL (AA) - İstanbul Üniversitesinde (İÜ) yarın, "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri" anma programı gerçekleştirilecek.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, İÜ Rektörlüğü tarafından 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin birinci yılı dolayısıyla düzenlenen program, üniversitenin hazırladığı "15 Temmuz" filminin gösterimiyle başlayacak.

Programda ayrıca, İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak'ın moderatörlüğünde "15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Paneli" de yapılacak.

Açılış konuşmasını TBMM Parlamentolararası Birlik Grubu Türk Grubu Başkanı Prof. Dr. Coşkun Çakır'ın yapacağı panelde, Doç. Dr. Gültekin Yıldız "Darbeler ve 15 Temmuz Darbe Girişiminin Tarihsel Önemi", Prof. Dr. Haluk Alkan "15 Temmuz Darbe Girişiminin Siyasal Etkileri" ve Prof. Dr. İsmail Coşkun "15 Temmuz Darbe Girişiminin Toplumsal Etkileri" başlıklı birer konuşma yapacak.

- 15 Temmuz şehitleri fotoğraflarla anılacak

Program kapsamında İstanbul Üniversitesi ve Anadolu Ajansı iş birliğiyle "15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Fotoğraf Sergisi" İÜ Rektörlük binası sergi alanında açılacak.

Temmuz ayı boyunca üniversitede kalacak sergi kapsamında 15 Temmuz Filmi de gösterilecek.

Yorumlar