İstanbul'daki uçak kazasında 3 kişi öldü

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda meydana gelen uçak kazasında 3 kişi hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'daki uçak kazasında 3 kişi öldü

İstanbul'da Sabiha Gökçen Havalimanı'nda meydana gelen uçak kazasında 3 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

VALİ YERLİKAYA: ÜÇ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Uçağın pisten çıkması ile ilgili açıklama yapan İstanbul Vali Ali Yerlikaya hayatını kaybedenlerin sayısının 3'e yükseldiğini söyledi. 

Sabiha Gökçen Havalimanı VIP Konferans Salonunda açıklama yapan Ali Yerlikay, meydana gelen kazada, uçakta bulunan 175 yolcu, 2 bebek, 2 pilot ve 4 kabin görevlisi mürettebatın, toplam 183 kazazedenin güvenli bir şekilde tahliyesi için 112 Acil Sağlık, 110 İtfaiye, AFAD ve HEAŞ ekipleri anında müdahale ettiğini belirterek, hava yolu şirketinin uçakta 12 ülkeden, 22 yabancı uyruklu yolcu olduğunu açıkladığını söyledi. Yerlikaya olayın meydana geliş sebepleri ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığını belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamada, uçakta yaralanan vatandaşlardan birinin öldüğünü söyledi.

Bakan Koca, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: "Şu ana kadar hastanelerimize erken dönemde sevk edilen, başvuran yaralı sayımız 157 kişi oldu. 157 kişi içinde ameliyatını planladığımız bir hastamız oldu, iki hastamız için de müdahalesi planlanmakta. Yoğun bakım şartlarında da tedavi gören iki hastamız söz konusu. Bu hem ameliyatı hem de yoğun bakım şartlarında takip edilen hastalarımız için genel durumlarının ağır olmadığını söyleyebilirim. Toplam müracaat eden 157 hasta içinde de herhangi durumu ağır ya da ciddi olan bir hastamız şu an söz konusu değil. Bu arada bir vatandaşımızın hayatını kaybettiğini söyleyebilirim."

İzmir-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayolları'na ait uçak, inişten sonra Sabiha Gökçen Havalimanında pistten çıkmıştı, uçakta bulunan 177 kişiden bazıları kendi imkanlarıyla çıkarken, diğerleri ise kurtarma ekipleri tarafından kurtarılmıştı. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan yolculardan biri hayatını kaybetmişti.

Detaylar Geliyor...

Yorumlar