İstanbul sosyete pazarı nerede?

İstanbul sosyete pazarı nerede veya İstanbul'daki sosyete pazarları hangi semtte, nerede ? İşte sosyete pazarları:

Google Haberlere Abone ol
İstanbul sosyete pazarı nerede?

İstanbul'da "Sosyete Pazarı" olarak adlandırılan sadece bir yer yok. Sosyete pazarı olarak faaliyet gösteren birçok pazar bulunuyor. Ancak İstanbul sosyete pazarı olarak en çok öne çıkan pazar yerleri Başakşehir, Bakırköy, Kadıköy, Beşiktaş ve Beykoz pazarları olarak bilinir. Peki, İstanbul sosyete pazarları nerede? İstanbul’da bulunan sosyete pazarları her çeşit ürünün en ucuzunu bulmayı vadeden, rengarenk ve kalabalık tezgahlarla dolu. Terliğinden perdesine, kiliminden mayosuna kadar her ihtiyaca hitap eden pazarlarda sebze-meyve alışverişi de yapabilirsiniz. 

 1. Kadıköy Salı Pazarı

100 yılı aşkın süredir kurulmaya devam eden Salı Pazarı, İstanbul’un en eski pazarlarından biri. 2015 – 2019 yılları arasında, pazar alanı yenilemesi sebebiyle yer değiştirmek zorunda kalmıştı. Yenilenip kapalı alana dönüşen pazarı, salı ve cuma günleri ziyaret edebilirsiniz.

2. Beykoz Pazarı (Çubuklu Sosyete Çarşısı)

170 dükkândan oluşan alan, eski sosyete pazar esnafının her gün iş yapabilmesi için pazar alanından kapalı bir çarşıya dönüştürülmüş. Beykoz Çubuklu’da kurulan çarşıya haftanın her günü gidip alışveriş yapabilirsiniz.

3. Beşiktaş Cumartesi Pazarı

Beşiktaş Evlendirme Dairesi’nin karşısında konumlanan yarı kapalı pazar alanı 2 kattan oluşuyor. İlk katta meyve-sebze satılıyor. İkinci kat sosyete pazarı olarak geçiyor ve her çeşit ürünün satışı yapılıyor.

4. Erenköy Sosyete Pazarı

Erenköy-Suadiye arasında minibüs yolu üzerinde kurulan pazar İstanbul’un en popüler sosyete pazarlarından biri. Buradan ünlü markaların orijinal etiketli ürünlerini çok daha ucuz fiyata alabilirsiniz. Perşembe günleri kurulan pazar alanının en az tezgâhları kadar meşhur olan dönercisini de mutlaka denemelisiniz.

5. Bahçeşehir Pazartürk

Sokak arası pazardan çok AVM görünümü olan pazara ulaşmak için merkezi noktalardan otobüsler, minibüsler ve servisler var. Kendine ait olan alanın yarısı kapalı ve giysi ile gıda bölümünü yürüyen merdivenler ayırıyor. Salı ve cumartesi günleri kurulan pazarda giyecekler çok ucuzken gıda bölümü market-manav fiyatını görebiliyor.

6. Kozyatağı Cuma Pazarı

Kozyatağı metro durağına yürüme mesafesinde olan pazar alanı hem sebze-meyve hem giyim hem de takı konusunda iddialı olan pazar alanlarından.

7. Yeşilköy Sosyete Pazarı

Düzeni, satılan ürünlerin kalitesi, ürün çeşitliliği ve üstünün kapalı olması sebepleriyle şehir dışından bile ziyaretçi alan pazar alanı çarşamba günleri kuruluyor. Marmaray ve otobüslerle pazar alanına ulaşabilirsiniz. Pazar turunuz bittikten sonra dinlenmek için alanda bulunan meşhur gözlemecileri ziyaret edebilirsiniz.

8. Ulus Sosyete Pazarı

Eski Ulus Pazarı’nın kapatılmasından sonra Ortaköy tarafında, kapalı ve modern bir pazar alanına taşınmasına rağmen ismi Ulus Sosyete Pazarı olarak kalmaya devam etti. Özellikle “Her şey 1 TL” tezgahlarıyla ünlenen sosyete pazarı, perşembe ve pazar günleri kuruluyor.

9. Bakırköy Cumartesi Pazarı

Renkli tezgâhları, kaliteli ürünlerin ucuzluğu ve eğlenceli pazar esnafı nidalarıyla ünü tüm ülkeye yayılan Bakırköy Pazarı, metro durağına oldukça yakın konumda. Minibüs, otobüs ve metro ile ulaşabileceğiniz pazarda ünlü markaların ihraç fazlası ürünlerini uygun fiyatlara alabilirsiniz.

10. Çekmeköy Ulus Pazarı

Son birkaç yıldır kapalı alanda kurulan pazara otobüs ve minibüslerle ulaşım sağlayabilirsiniz. Tezgâh sayısı ve ürün çeşitliliği açısından zengin olan bu pazarda kaliteli ürünleri ucuz fiyatlarla almak mümkün. Pazar alanı cumartesi günü erken saatlerde kuruluyor.

11. Fatih Çarşamba Pazarı

Kimine göre 300 kimine göreyse 150 yıllık tarihi olan ünlü pazara, özellikle gün içerisinde artan kalabalığı düşünerek gitmek gerekiyor. Peynir-zeytinden sebze-meyveye, balıktan kuruyemişe kadar taze ve lezzetli ürünleri bulabileceğiniz Fatih Çarşamba Pazarı, çoğu pazar yerine göre oldukça geniş bir alana kuruluyor.

12. Beylikdüzü Beylik Pazarı

Uygun fiyatlı tekstil, kırtasiye, giyim, çeyiz ürünleri bulabileceğiniz Beylik Pazarı, pazar günleri kuruluyor. Kapalı alandaki düzenli tezgahlar sebebiyle gezmenin de oldukça kolay olduğu pazara ücretsiz belediye servisleriyle gidebilirsiniz. Özel araçlarıyla gelenler için yapılan ve hemen yanında konumlanış otopark alanı ve pazar gezerken yorulanlar için tasarlanmış dinlenme alanları ile Beylikdüzü Beylik Pazarı çok seviliyor.

13. Çekmeköy Ulus Pazarı

Cumartesi günü kurulan bir başka sosyete pazarı da Çekmeköy’de. Diğer pazarlara göre biraz daha küçük olsa da günden güne çeşitlilik artıyor.

14. Feriköy Antika & Bit Pazarı

Bildiğimiz semt pazarlarından farklı olarak sebze-meyve satışı bulunmayan pazar alanı, pazar günleri saat 5-5.30 civarında kuruluyor. Erken gidenlerin avantajlı fiyatlarla ürünler bulduğu pazar alanında cumartesi günleri Feriköy Organik Pazar, cuma günleri ise Sosyete Pazarı kuruluyor. Pazar günü erken saatlerde buraya yaptığınız ziyaretlerde plaklar, kasetçalarlar, gözlükler, alet edavatlar ve daha çok birçok ürünü hem orijinal hem ikinci el olarak satın alabilirsiniz.

Kaynak: EnUygun.Com

Yorumlar