Son Dakika: İstanbul'da sağanak ve dolu yağışı, yollar sel oldu

İstanbul'da aniden bastıran kuvvetli yağış paniğe neden oldu. Kuvvetli yağışla birlikte gök gürültüsü ve şiddetli fırtınanın hakim olduğu İstanbul'da hava durumunun bugün ve yarın nasıl olacağı merak konusu oldu.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da gök yarıldı: Sel, fırtına, hortum

İstanbul'da aniden bastıran gök gürültülü sağanak yağış paniğe neden oldu. Son günlerde birçok şehirden gelen sel haberleri ve yaşanan acı vakalar, İstanbulluları da endişelendirmeye başladı. Aniden bastıran yağmurla birlikte şehirde kuvvetli bir fırtına da hakim oldu. Şehrin bazı noktalarından ani bastıran yağışlar nedeniyle yollar göle dönerken, bazı noktalarında ise misket büyüklüğünde dolu yağdı. Dolunun tarım alanlarına zarar vermesinden endişe ediliyor.

Şehrin bazı noktalarında sel ve sağanak dışında hortum oluştuğu da görüldü.

Yağış yer yer devam ederken, İstanbullular 23 Haziran ve 24 Haziran günlerinde hava durumunun nasıl olacağını meteorolojik verilerin ne dediğini merak ediyor. İşte İstanbul'da hava durumuyla ilgili son veriler:

Meteoroloji verilerine göre İstanbul ve çevre illerinde bugün ve yarın parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin (İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ve Yalova) yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölge genelinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Bölgede hava sıcaklığının ise 1 ila 3 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın Doğu ve Kuzeydoğu yönlerden, öğle saatlerinden sonra Batı ve Güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış anında yer yer kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Bölge genelinde (İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ve Yalova) yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, eğimin yüksek olduğu yerlerde heyelan, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 

Yorumlar