İstanbul son dakika okullar tatil mi, kar yağacak mı, ne zaman kar yağacak, hava durumu haritası?

İstanbul son dakika okullar tatil mi, kar yağacak mı, ne zaman kar yağacak, hava durumu haritası? Meteoroloji tahminlerine göre İstanbul'a kar Cuma günü itibariyle geri dönüyor.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da okullar tatil edildi

İstanbul son dakika: Kar yağışı geri geliyor hem de 4 gün sürmesi bekleniyor. 

İstanbul Valiliğinden gelen son dakika bilgisine göre; 

İstanbul genelinde 17 Mart Cuma günü okullar tatil edildi. 

İstanbul'da geçtiğimiz Çarşamba günü etkili olduktan sonra Pazar gününe kadar devam eden kar yağışı yerini bulutlu havaya bırakmıştı. 

Mart ayında bahar havası bekleyen İstanbullulara kar bir kez daha sürpriz yapmaya karar verdi. 

Meteorolojinin paylaştığı son verilere göre İstanbul ve çevresine Cuma gününden itibaren kar yağışının etkili olması bekleniyor.

Kar yağışının İstanbul ve Trakya çevresinde Cumartesi ve Pazar günü de süreceğe benziyor.

Pazartesi günü ise kar yağışının yerin karla karışık yağmurlu havaya bırakacağı tahmin ediliyor.

Habertürk Meteoroloji editörü Hüseyin Öztel de, önümüzdeki günlerdeki tabloyu anlatarak şunları söyledi:

"Perşembe gecesini Cuma'ya bağlayan saatlerde hava sıcaklıkları Marmara'da tekrar sıfıra yaklaşıyor. Cuma gününün ilk saatlerinden itibaren kar yağışını görebiliriz. Ama yarın da gün içerisinde şehrin batısında Trakya'ya doğru zaman zaman kar atıştırabilir. Yani tekrar bir yağışlı havanın içerisine giriyoruz. Sıcaklıklar çok düşük olduğu için de yağışlar çok zorlanmadan aslında kar şekline dönüşebilecek."

"Ancak karla karışık yağmur ve kar da olabilir Perşembe gününün içerisinde. Cuma ve Cumartesi ise Marmara Bölgesi'nin kuzeyinde yoğun kar yağışı bekleniyor. Hava tahminlerinde Cuma günü örneğin saat 12.00 olduğunda artık kar şehre yani İstanbul'a oturmuş olabilir. Marmara'nın en yoğun kar yağışını da İstanbul ve Kocaeli arası alacak. Tıpkı geçtiğimiz hafta sonu olduğu gibi. Yani Cuma ve Cumartesi günü İstanbul'dan Ankara istikametine gitmek zor olur. Aslında Pazar da öyle. Öte yandan miktar olarak da 4 günde toplam İstanbul'da yine bazı yerlerde kar kalınlığı 20-30 santimetreye ulaşabilir. 4 günde yine şehri zorlayacak bir kar görüntüsü var. Buna hazırlıklı olmamız gerekiyor. Bu kritik bir sistem olacak. "

İSTANBUL VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, kentte yarın beklenen kar yağışı nedeniyle eğitime 21 Mart Pazartesi'ye kadar ara verildiğini duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, Meteoroloji Bölge Müdürlüğünce 18-20 Mart tarihlerinde kente yönelik öngörülen olumsuz hava koşulları nedeniyle, Valilik koordinasyonunda ilgili kurumlarla bugün Karla Mücadele Hazırlık Değerlendirme Toplantısı yapıldığı belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden bu akşam saat 20.30'da alınan son meteorolojik verilere göre, 18 Mart Cuma gününden 21 Mart Pazartesi gününe kadar; ilimiz dahilindeki bütün resmi ve özel temel eğitim ve ortaöğretim kurumları ile halk eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, çeşitli kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmi okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki takviye kurslarına, Kur'an kursları ile 4-6 yaş arası ana sınıfları da dahil olmak üzere bütün eğitim kurumlarında eğitim faaliyetlerine, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı özel kreş ve gündüz bakımevleri ile çocuk kulüplerinin faaliyetlerine ara verilmesi kararlaştırılmıştır."

Açıklamada, 18 Mart Cuma günü kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli, malul ve hamile personelin idari izinli sayılacağı ifade edildi.

İşte meteorolojinin paylaştığı son haritaya göre İstanbul'da kar durumu: 

İstanbul son dakika: Kar yağışı geri geliyor
İstanbul son dakika: Kar yağışı geri geliyor

 


 

Yorumlar