İstanbul son dakika meteor düştü iddiası

İstanbul'a meteor düştüğü iddiası kentte paniğe neden oldu.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'a meteor düştü iddiası

İstanbul son dakika meteor haberi...

İstanbul'da gece yarısına doğru meteor düştüğü haberi bir anda paniğe nede oldu.

Birçok kişi tarafından görüldüğü ileri sürülen meteorun yani gök cisminin nereye ve nasıl düştüğü ise henüz bilinmiyor.

İstanbul'a göktaşı veya meteor düştüğüne dair şu ana kadar resmi makamlardan da henüz bir teyit veya açıklama gelmedi.

İstanbul son dakika meteor düştü iddiası
İstanbul son dakika meteor düştü iddiası

 

METEOR NEDİR?

Meteorlar, uzaydan Dünya'nın atmosferine giren küçük göktaşlarıdır. Göktaşları atmosferde sürtünme nedeniyle ısınır ve yanarlar. Bu nedenle, meteorlar genellikle "ateş topu" veya "ışık topu" olarak adlandırılır. Atmosfere girdiklerinde hızları çok yüksek olduğu için, yanma sırasında ışık ve ısı açığa çıkararak parlak bir iz bırakırlar. İnsanlar genellikle bu parlak izleri "yıldız kayması" olarak adlandırır.

Meteorlar, Dünya'ya her gün binlerce kez düşer, ancak çoğu zaman bu meteorlar çok küçük olduğu için fark edilmezler. Ancak daha büyük meteorlar, gökyüzünde parlak bir iz bıraktıkları için gözlemlenmeleri daha olasıdır. Ayrıca, Dünya'ya çarpma riski olan büyük meteorlar da vardır ve bu nedenle bilim insanları, potansiyel olarak tehlikeli göktaşlarının yörüngesini izlemektedirler.

METEOR ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

Meteorlar, kaynaklarına göre farklı çeşitlerde olabilirler. İşte bazı meteor çeşitleri:

  1. Demir meteorlar: Demir meteorlar, çoğunlukla demir-nikel alaşımlarından oluşan, sert ve ağır meteorlardır. Genellikle manyetik özellikleri vardır ve yüzeyleri çoğunlukla pürüzsüzdür.

  2. Taş meteorlar: Taş meteorlar, kayalardan yapılmış ve demir içermeyen meteorlardır. Bunlar genellikle daha küçük ve daha hafiftirler.

  3. Karbonlu kondritler: Karbonlu kondritler, organik bileşenler ve mineraller içeren bir tür taş meteorlardır. Bazı bilim insanları, organik bileşenlerin Dünya'da hayatın başlaması için gerekli olan kimyasal yapıların oluşmasına yardımcı olduğunu düşünmektedir.

  4. Ara meteorlar: Ara meteorlar, demir-nikel alaşımlı ve taş bileşenli meteorların bir karışımıdır.

  5. Ateş topu meteorları: Ateş topu meteorları, atmosferdeki sürtünme nedeniyle parlayan ve göz alıcı bir ışık gösterisi sunan meteorlardır.

  6. Mikrometeorlar: Mikrometeorlar, sadece birkaç milimetre büyüklüğünde olan çok küçük meteorlardır. Bunlar genellikle atmosferde yanarlar ve yeryüzüne düşmeden önce tamamen buharlaşırlar.

Bu, meteorların sadece bazı örnekleridir. Başka meteor çeşitleri de olabilir ve bazı meteorlar birden fazla bileşen içerebilir.

Detaylar geliyor...

Yorumlar