İstanbul'da deprem paniği

İstanbul'da meydana gelen küçük ölçekli deprem paniğe neden oldu. Birçok kişi tarafından hissedilmeyen depremin merkez üssü Kartal oldu. Kandilli Rasathanesi Müdürü Haluk Özener, sarsıntının 'öncü deprem' olup olmadığını değerlendirmek için erken olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da deprem paniği

İstanbul'un Kartal ilçesi merkezli 3,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem sonrası vatandaşlar "acaba büyük depremin habercisi mi" sorusunu sormaya başladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Kandilli Rasathanesi Müdürü Haluk Özener, sarsıntının 'öncü deprem' olup olmadığını değerlendirmek için erken olduğunu söyledi.

Son haberlere göre, saat 15.07'de merkez üssü İstanbul'un Kartal ilçesi olan 3,9 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Deprem, İstanbul'un Avrupa ve Anadolu Yakası'ndaki birçok ilçede hissedildi.

Anadolu Yakası'nda bazı vatandaşlar depremi hissedince ev ve iş yerlerinden dışarıya çıktı. Vatandaşlar kısa süreli panik yaşadı.

"HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK BULUNMAMAKTA"

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, AFAD Başkanlığından alınan bilgilere göre, saat 15.07'de Kartal ilçesi Yakacık Çarşı Mahallesi civarında 3,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini belirterek, "Güvenlik ve zabıta birimlerimize intikal eden herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. İlimize geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

ÖNCÜ DEPREM Mİ, BİR DAHA OLUR MU?

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) 3.9 büyüklüğündeki depremin merkez üssünün Kartal ilçesi olduğunu ve yerin 7 km altında meydana geldiğini duyurdu.

Kandilli Rasathanesi ise 4.2 büyüklüğünde ölçülen depremin merkez üssünün Sultanbeyli olduğunu ve derinliğin 15.1 ölçüldüğünü kaydetti.

Candaş Tolga Işık'a konuşan Kandilli Rasathanesi Müdürü Haluk Özener, ilerleyen saatlerde deprem olması durumunda Kartal depreminin daha net değerlendirilebileceğini söyledi.

Özener, "4.2 büyüklüğünde Kartal civarındaki Marmara'da bildiğimiz fayda oldu deprem... Öncü mü değil mi şu an söyleyemeyiz. Ancak ilerleyen saatlerde daha büyük depremler olursa bu yönde bir değerlendirme yapılabilir" ifadelerini kullandı.


 

Yorumlar