İstanbul seçimleriyle ilgili soruşturmalar tamamlandı

İstanbul seçimleriyle ilgili soruşturmalarda hazırlanan iddianameler tamamlanarak mahkemelere gönderildi, mahkemeler de iddianameleri kabul edildi.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul seçimleriyle ilgili soruşturmalar tamamlandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 31 Mart seçimlerinde usulsüzlük iddiasıyla hazırlanan 7 ayrı iddianamede, 3 sanığın "FETÖ silahlı terör örgütüne üye olma", 34 sanığın da "FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte yardım etme" suçundan cezalandırılması istendi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bugün açılan davada, 31 Mart'ta İstanbul'daki seçimlerde 'görevi ihmal ettiği' iddia edilen 41 kişi hakkında bir yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde sandıklarda usulsüzlük yapıldığı iddiasına ilişkin yürüttüğü soruşturmanın bir kısmını tamamladı. Soruşturma sonucunda Kadıköy ve Ataşehir ilçelerindeki sandıklarda görev yapan sandık başkanı ve üyesi 41 sanık hakkında, "görevi ihmal" suçundan üçer aydan birer yıla kadar hapis cezası istemiyle 3 ayrı dava açıldı.

Hazırlanan iddianameler, gönderildiği Anadolu 35 Asliye Ceza Mahkemesi, 40. Asliye Ceza Mahkemesi ve 54. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Yorumlar