İstanbul saldırısyla ilgili 8 kişi gözaltında

İstanbul'da Reina saldırısıyla ilgili düzenlenen operasyonda 8 kişi gözaltına alındı

Google Haberlere Abone ol
İstanbul saldırısyla ilgili 8 kişi gözaltında

Sonhaberler | Haber Merkezi 

İstanbul Beşiktaş'ta önceki gece meydana gelen terör saldırısının faili kayıplara karışırken, güvenlik güçlerinin iki gündür devam ettirdiği operasyonlarda 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin saldırı  ve saldırganla bağlantılı isimler olduğu belirtilirken, saldırganın hala yakalanamadığı belirtiliyor. 

SOSYAL MEDYA MESAJLARINA SUÇ DUYURUSU

Öte yandan Türkiye Barolar Birliği (TBB), İstanbul Ortaköy'de bir gece kulübüne düzenlenen terör saldırısını sosyal medyada öven mesajlar için suç duyurusunda bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan dilekçede, 27 sosyal paylaşım sitesi üzerinden yapılan yorumların, "suçu ve suçluyu övme ve kişinin hatırasına hakaret suçu" kapsamında soruşturulması ve kamu davası açılması talep edildi. Dilekçede ayrıca, okullara yazı göndererek yılbaşı etkinliklerinin yapılmamasını isteyen Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür'ün de "görevini kötüye kullanma" suçundan soruşturulması istendi.

MİLLİ GAZETE HAKKINDA DA SUÇ DUYURUS

Aydın Nazilli'de yılbaşı kutlamalarını Noel Baba kostümlü bir kişinin başına silah dayayarak protesto edenler, İstanbul İkitelli'de Noel Baba'yı darp edilirken gösteren afişi asanlar ile 31 Aralık 2016 tarihli sayısında "KutlaMA" şeklinde manşet atan Milli Gazete yöneticileri hakkında da suç duyurusunda bulunuldu. Bu şüphelilerin, "halkta korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit suçu" işledikleri iddia edildi. Dilekçede, söz konusu fiillerin toplumda nefretin yayılmasına zemin hazırladığı öne sürülerek, "Söz konusu fiiller, birlik ve beraberliğimize kastetmektedir. Bir arada yaşamanın gerektirdiği asgari hoşgörü şartını hedef almaktadır" ifadelerine yer verildi.

Yorumlar