İstanbul Sağlık Müdürlüğü'nden açıklama

- Açıklamadan: - "(Hastanede kedilerin dolaştığı şeklindeki haber) Bu yanlı haberle ilgili kişi ve kurumlarla hukuk zemininde mücadeleye devam edeceğiz"

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Sağlık Müdürlüğü'nden açıklama

İSTANBUL (AA) - İstanbul Sağlık Müdürlüğü, basın organlarında yer alan, hastanede kedilerin dolaştığı şeklindeki haberin "yanlı" olduğunu bildirdi.

Açıklamada, Avrupa'nın sağlık başkenti olma hedefi doğrultusunda ilerleyen, son 15 yılda sağlıkta devrimler yaparak, millete hizmet için ülkenin dört bir yanında gece gündüz demeden çalışan sağlıkçılarının başarılarının tüm kamuoyunun malumu olduğu kaydedildi.

Kadim şehir İstanbul'da devam eden sağlık yatırımlarının hizmete girmesi ile 2018 yılının gelişmenin yoğun yaşanacağı bir yıl olarak tarihe geçeceği vurgulanan açıklamada, mevsimsel yoğunluk yaşanan "acil"lerde gerekli planlamalar yapılarak önlemler alındığı ve Bakanlığın ön görüleri ve politikaları doğrultusunda çalışmaların sürdüğü aktarıldı.

Geçen günlerde medyaya yansıyan bir haberin kamuoyunun dikkatini çektiği ve açıklama yapılma ihtiyacı doğduğu bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Gazetenin renkli sayfaları bir kedi ile süslenerek habere dikkat uyandırmak için apaçık bir hayvanın kullanıldığı bu haber sonra televizyonun renkli ekranına yansıtılmıştır. Haber detaylandırılıp kurumumuzca değerlendirildiğinde; acar muhabirimiz haber bulamamış olsa gerek ki, hastanemizin koridorlarında kedi kovalamış ve hayvanı sonunda fotoğraflayacak noktaya getirmiştir. Bir kedi neden fotoğraflanmak için hastaneye sokulmaya çalışılır ki bunun yorumunu sizlere bırakıyoruz. Bu paylaşımı yapmamızdaki ana amaç haber bulamadığı için kedi kovalayan muhabirimize yardımcı olmak aslında; ilimizde yatırımı biten birçok sağlık tesisi bulunmakta, bunları haberleştirebilir mesela, bunun yanında yüzlerce güzel iş yapılmakta, bunlarla ilgili haberler yapabilir. Bu yanlı haberle ilgili kişi ve kurumlarla hukuk zemininde mücadeleye ve her türlü zor şartlarda da olsa asil milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz."

Yorumlar