İstanbul Mobilya Fuarı'na yoğun ilgi

- Fuarı, 156 ülkede 141 bin 736'sı yerli, 25 bin 764'ü yabancı olmak üzere toplam 167 bin 500 kişi ziyaret etti

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Mobilya Fuarı'na yoğun ilgi

Dünya mobilya sektörünün en önemli buluşmalarından olan IIFF-Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı, 156 ülkeden 167 bin 500 ziyaretçiye ev sahipliği yaptı

Mobilya Dernekleri Federasyonu'ndan (MOSFED) yapılan açıklamaya göre, MOSFED tarafından Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım AŞ ve Mos Fuarcılık AŞ iş birliğiyle gerçekleştirilen fuar, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi ile İstanbul Fuar Merkezi'nde (İFM) eş zamanlı düzenlendi.

Fuarı 141 bin 736'sı yerli, 25 bin 764'ü yabancı olmak üzere toplam 167 bin 500 kişi ziyaret etti. 250 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen fuarda 1.000'den fazla katılımcı ve 3 binin üzerinde marka 6 gün boyunca milyarlarca dolarlık iş birliğine imza attı. Bu yıl ilk defa Türk firmalarının yanı sıra 5 farklı ülkeden gelen yabancı katılımcılara da ev sahipliği yapan fuar, geçen yılın rakamlarını geride bıraktı.

Açıklamada konuya ilişkin değerlendirmeleri yer alan MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, etkinlikte sektörün ve fuarın emin adımlarla büyüdüğünün tekrar görüldüğünü vurguladı.

Fuardaki 1.000'den fazla katılımcı firmanın dünyanın 156 ülkesinden gelen satın alma profesyonelleri ile görüşmeler gerçekleştirerek yeni iş anlaşmalarına imza attığını kaydeden Güleç, bu anlaşmaların sektöre etkisini yıl içerisinde göreceklerini, temeli atılan iş birliklerinin 2023 hedeflerinin önemli bir payını oluşturduğunu anlattı.

Güleç, Türkiye mobilya sektörü olarak her geçen gün gerek ürün gerekse tasarım kalitelerini geliştirdiklerini belirterek, "En çok ihracat yapan ilk 8 ülke arasındayız, ürün çeşitliliği bakımından ise dünyadaki 4 ülkeden birisiyiz. Sektör olarak dünya çapında katıldığımız tüm organizasyonlarda da ülkemizi gururla temsil ediyoruz. Yaptığımız çalışmalarla dünyanın ilk 5 ihracatçısı arasına girme hedefimize yavaş yavaş yaklaşıyoruz." açıklamasında bulundu.

Ahmet Güleç, fuarın, mobilyada 6 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmak için ilk tohumları attıklarını bildirdi.

- "MOBİLYA SEKTÖRÜ BÜYÜKLÜĞÜNÜ GÖSTERDİ"

Tüyap Fuarlar Yapım AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü de IIFF'nin 2 fuar merkezindeki salonlara sığmadığını ve çadır alanlar kurulduğunu belirterek, toplam 250 bin metrekarelik bir alanda gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Türk mobilya sektörünün fuarda büyüklüğünü bir kez daha gösterdiğini aktaran Ersözlü, alınan olumlu sonuçların ve gerçekleştirilen iş anlaşmalarının kendilerini de motive ettiğini anlattı.

Yorumlar