İstanbul merkezli oto hırsızlığı operasyonu

- İstanbul merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda, özel hazırladıkları düzenekle kapılarını açtıkları araçların beyinlerini değiştirdikten sonra çaldıkları iddia edilen 15 kişi gözaltına alındı - Çaldıkları araçların bazılarını sahte belgelerle Güneydoğu illerinde sattıkları, bazılarını da Beykoz, Eyüp ve Ataşehir'deki depolarda parçalayıp sattıkları öne sürülen şüpheliler adliyeye sevk edildi

Google Haberlere Abone ol
İstanbul merkezli oto hırsızlığı operasyonu

İSTANBUL (AA) - İstanbul merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda, oto hırsızlığı yaptıkları iddia edilen 15 şüpheli yakalandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri, İstanbul'da araç hırsızlığı yaptıkları belirlenen kişilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Polis ekipleri, 6 ay süren fiziki ve teknik takibi ile istihbarat çalışmasının ardından şüphelilerin yakalanması için İstanbul, Şırnak ve Adıyaman'da belirlenen adreslere 31 Ocak'ta operasyon düzenledi.

Operasyonda, organize suç örgütünün elebaşı olduğu öne sürülen S.S'nin de arasında bulunduğu 15 kişi yakalandı. Zanlılardan M.I'nın, polislerden kaçmak için Eyüp Yeşilpınar Mahallesi'nde ikinci kattaki evinin penceresinden bahçeye atladığı, ayağı kırılınca hastanede tedavi ettirildikten sonra emniyete getirildiği öğrenildi.

Adreslerde yapılan aramalarda, 1 çalıntı kamyonet, 9 farklı araca ait yedek parçalar, 7 sahte plaka, 9 araç beyni ve ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi.

- Şifreli konuşma çözüldü

Şüphelilerin, kendi aralarında telefonla konuşurken polise yakalanmamak şifreli konuştukları, çalmak için belirledikleri sedan araçlara "burnu uzun", hatchback araçlara ise "burnu kısa" tabirini kullandıkları bildirildi.

Özel hazırladıkları düzenekle kapılarını açtıkları otomobillerin beyinlerini değiştirdikleri ve bu yöntemle 35 aracı çaldıkları öne sürülen zanlıların, otomobillerin bazılarını sahte belgelerle Güneydoğu illerinde sattıkları, bir kısmını da Beykoz, Eyüp ve Ataşehir'deki depolarda parçalayıp sattıkları tespit edildi.

Bu arada, şüpheliler tarafından çalınan 3 aracın Şırnak'a gönderileceği bilgisini alan polis ekipleri, Kurtköy'de durdurdukları bir tırın dorsesinde çalıntı 3 otomobili ele geçirildi. Tırdaki 3 araç ile diğer adreslerde bulunan 11 aracın parçaları sahiplerine teslim edildi.

Emniyette işlemleri tamamlanan 15 kişi Çağlayan Adliyesine sevk edildi.

Yorumlar