İstanbul kamu-özel iş birliğinde cazibe merkezi olacak

- 2. İstanbul PPP Haftasında 20'yi aşkın ülkeden bürokratlar dünyaca ünlü PPP uzmanlarından eğitim alacak - DEİK PPP Komitesi ve İstanbul PPP Mükemmeliyet Merkezi Başkanı Aydın: - "Amacımız İstanbul'u bu ve benzer girişimlerle dünya PPP ekosisteminde etkin bir noktaya taşımak"

Google Haberlere Abone ol
İstanbul kamu-özel iş birliğinde cazibe merkezi olacak

İSTANBUL (AA) - Kamu-özel sektör iş birliğinde (PPP) İstanbul'u küresel bir cazibe merkezine dönüştürmeyi hedefleyen 2. İstanbul PPP Haftası organizasyonu için geri sayım başladı.

Organizasyondan yapılan açıklamaya göre, İstanbul PPP Haftasının ikincisi 2-5 Kasım'da gerçekleştirilecek. Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Boğaziçi Üniversitesi ve Borsa İstanbul iş birliğiyle düzenlenecek organizasyonda, 20'yi aşkın ülkeden bürokratlar dünyaca ünlü PPP uzmanlarından eğitim alacak.

Başbakan Binali Yıldırım ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'ın da katılımının beklendiği organizasyon, İstanbul'u PPP alanında küresel bir cazibe merkezine dönüştürmeyi hedefliyor.

Organizasyonda, Türkiye'nin kamu-özel sektör iş birliği modeliyle hayata geçirdiği mega projeler küresel PPP kamuoyu ile paylaşılacak. İstanbul PPP Haftası kapsamında, eğitimlere ve zirveye katılacak Türk inşaat ve teknik müşavirlik şirketlerinin, dış pazarlarda PPP modeliyle çok sayıda yeni altyapı yatırımıyla ilgili anlaşmalara zemin hazırlayacak ilk adımları atması bekleniyor.

DEİK PPP Komitesi ve İstanbul PPP Mükemmeliyet Merkezi Başkanı Eyüp Vural Aydın, konuya ilişkin değerlendirmesinde, İstanbul'u bu ve benzer girişimlerle dünya PPP ekosisteminde etkin bir noktaya taşımayı amaçladıklarını söyledi.

Üç gün sürecek eğitimlerin ardından zirvenin son günü 5 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek oturumlarda, Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, Dünya Bankası Uzman Ekonomisti Daniel Benitez, Uluslararası Finans Kurumu (IFC) Türkiye Ülke Yöneticisi Aisha Williams, Çin Endüstri ve Ticaret Bankası (ICBC) Direktörler Kurulu Başkanı Xu Keen, Özelleştirme İdaresi Başkanı Mehmet Bostan, Kalkınma Bakanlığı PPP Dairesi Başkanı Sedef Noyan konuşmacı olarak yer alacak.



Yorumlar