İstanbul için uyarı, kar geliyor

Meteoroloji'den son dakika hava durumu uyarıları gelmeye devam ediyor. Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz kıyıları yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Merak edilen soru İstanbul'a kar ne zaman yağacak?

Google Haberlere Abone ol
İstanbul için uyarı, kar geliyor

Hava durumu tahminleri Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklandıkça haberimizde bulabilirsiniz. Yapılan son değerlendirmelere göre pazar günü İstanbul'da kar ve karla karışık yağmur görülebilir.

Aralık ayı başından beri mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları hızla soğuyarak kış değerlerine geriledi. Yapılan son değerlendirmelere göre ise pazar günü İstanbul'da kar ve karla karışık yağmur görülebilir.

Prof. Dr. Orhan Şen Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Türkiye'de soğuk hava 10 gün daha devam eder. İstanbul'da haftasonuna kadar soğuk ve yağmur var. Pazar günü İstanbul ve Marmara'da kar olasılığı yüksek. Eğer sistem zayıflamaz ise pazar akşam veya akşamüstü kar var. Sistem yeteri kadar soğumaz ise kuvvetli karla karışık yağmur olur. Bu nedenle İstanbul'da pazar ve pazartesi günlerine dikkat" dedi.

BÖLGELERİMİZE GÖRE HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

Parçalı ve çok bulutlu, Çanakkale dışında bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Edirne, Kırklareli ve Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Yorumlar