İstanbul Havalimanı son dakika uçuşlar iptal, ne zaman başlar?

İstanbul Havalimanı son dakika uçuşlar iptal edildi. Peki, İstanbul Havalimanı uçuşlar ne zaman başlar?

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Havalimanı'da bütün uçuşlar iptal

İstanbul Havalimanı son dakika uçuşlar iptal edildi. Peki, İstanbul Havalimanı uçuşlar ne zaman başlar?

İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA, olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışından dolayı tüm uçuşların saat 04.00'e kadar durdurulduğunu duyurdu.

İGA'nın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışından dolayı uçuş operasyonları 25 Ocak saat 04.00'e kadar durdurulmuştur." denildi.

Uçuşların yeniden başlatılması için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren İGA, pist ve taksi yolunu temizleme çalışmaları yapıyor.

İstanbul Havalimanı'nda 300 personel, 130 kar temizleme aracı ve ekipmanı hava tarafında, 200 personel ve 50 araç da kara tarafında mesai harcıyor.

UÇUŞLAR TEKRAR İPTAL EDİLDİ

THY İstanbul Havalimanı operasyonlarını 00.00'a kadar durdurdu

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, İstanbul Havalimanı operasyonlarının saat 00.00'a kadar durdurulduğunu duyurdu.

Üstün, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ilgili otoritelerin havalimanları ve ulaşım yollarını uçuşlara yeniden hazır hale getirmek için çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Üstün, açıklamasında, "Alınan karar doğrultusunda İstanbul Havalimanı operasyonlarımız bu gece 00.00'a kadar durdurulmuştur." ifadelerini kullandı.

Bu arada, uygun görülmesi halinde bazı seferlerin istisnai olarak icra edilebileceği belirtildi.

İSTANBUL'DA HAYAT FELÇ OLDU

İstanbul'da Meteorolojinin günler öncesinden uyarısını yaptığı yoğun kar yağışı, özellikle kentin batı ve kuzey ilçelerinde etkili olmaya başladı. Beylikdüzü, Başakşehir, Esenyurt, Avcılar, Sultangazi, Bağcılar, Güngören, Bakırköy, Arnavutköy, Beyoğlu ve Şişli'de etkisini artıran ve bazı noktalarda tipi şeklinde yağan kar, görüş mesafesini düşürdüğü için sürücüler araçlarıyla kara yollarında ilerlemekte güçlük çekti.

Kar yağışının yoğun olduğu noktalarda yollarda kalan bazı araçları vatandaşlar itmek zorunda kaldı. Bazı sürücüler ise daha fazla ilerleyemeyeceklerini fark edince araçlarını yolun kenarına park edip, yürüdü.

Başta Avrupa yakasının batı ve kuzey ilçeleri olmak üzere etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle çok sayıda otobüs ana arterlerde ve ara sokaklarda mahsur kaldı.

Beylikdüzü, Başakşehir, Esenyurt, Avcılar, Sultangazi, Bağcılar, Güngören, Bakırköy, Arnavutköy, Beyoğlu ve Şişli'de yolda kalan otobüsler nedeniyle özel araçlar da trafikte ilerlemekte zorluk çekiyor.

Mesai sonrası evlerine gitmeye çalışan çok sayıda İstanbullu, toplu taşıma araçlarından inerek yürümeyi tercih etti. TEM Otoyolu Mahmutbey, Gaziosmanpaşa Küçükköy mevkilerinde yollarına yaya şekilde devam edenlerin yolculukları görüntülere yansıdı.

Esenyurt'ta kar yağışı saat 21.30 itibarıyla devam ederken, D 100 Karayolu Haramidere Sanayi mevkisinde Büyükçekmece yönünde trafiğin durma noktasına geldiği görüldü.

Avcılar yönünde trafiğin yoğun olması dikkati çekerken, yokuş çıkmakta zorlanan araçlara vatandaşların yardım ettiği gözlendi.


 

Yorumlar