İstanbul Finans Merkezi kimin? İstanbul Finans Merkezini kim yaptı, sahibi kimdir?

İstanbul Finans Merkezi'nin kimin olduğu ve sahibinin kim olduğu soruları son dönemlerde merakla soruluyor.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'nin prestij projelerinden biri daha tamam

İstanbul Finans Merkezi kimin, sahibi kimdir, kim tarafından yapılıyor soruları bu aralar merakla soruluyor. Türkiye'nin küresel finans piyasasında önemli bir aktör haline gelmesini sağlayacak prestij projelerinden biri olarak bilinen İstanbul Finans Merkezi, tarihi şehri aynı zamanda bir küresel finans merkezi haline getirecek. AK Parti hükümetlerinin en çok değer verdiği projelerinden biri olma özelliği taşıyan İstanbul Finans Merkezi, eski Ekonomi Bakanı Berat Albayrak döneminde yapılmaya başlanmıştı. Peki, İstanbul Finans Merkezi kimin, sahibi kimdir?

İSTANBUL FİNANS MERKEZİ KİMİN?

Türkiye Varlık Fonu sahipliğinde ve Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı koordinasyonunda tamamlanan İstanbul Finans Merkezi bankalar etabı, 17 Nisan Pazartesi günü törenle hizmete açılacak. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhuriyetin 100. yılının arifesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü liderliğinde, Türkiye Yüzyılı'na yaraşır bir eser olan İstanbul Finans Merkezinin 17 Nisan'da açılacağını belirtti.

İstanbul Finans Merkez kimin İstanbul Finans Merkezini kim yaptı, sahibi kimdir
İstanbul Finans Merkezii

 

İstanbul'un dünyanın en önemli finans başkentlerinden biri olma yolunda Finans Merkezinin büyük bir adım olduğuna dikkati çeken Nebati, "Ülkemize hayırlı olsun." ifadesini kullandı.

İSTANBUL FİNANS MERKEZİ NE ZAMAN AÇILIYOR?

İstanbul Finans Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, tek seferde inşa edilmiş, dünyanın en büyük ve en gelişmiş alt yapı imkanlarına sahip olan İstanbul Finans Merkezi, mimari tasarımları ve üst düzey donatılarıyla İstanbul ve Türkiye'nin yüz akı olacak.

Son teknolojiyle donatılmış ofisleri, sahip olduğu imkanlar ve bünyesinde yer alacak dev finans kuruluşları ile adını dünyanın önde gelen finans merkezleri arasına yazdıracak olan İstanbul Finans Merkezi'nde ilk kurdele, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı bir törenle 17 Nisan Pazartesi günü kesilecek.

İstanbul Finans Merkezi kimin? İstanbul Finans Merkezini kim yaptı, sahibi kimdir?
İstanbul Finans Merkezi

 

İstanbul Finans Merkezi, 1,3 milyon metrekare ofis alanı, 100 bin metrekarelik alışveriş merkezi, 2 bin 100 kişilik kongre merkezi, 5 yıldızlı oteli ve akıllı şehir modeli ile yurt içi ve yurt dışından birçok misafiri ağırlayacak.

Projede bankalar etabının açılmasıyla birlikte yurt içinden ve yurt dışından yine önemli banka ve finans kuruluşlarının da İstanbul Finans Merkezi'nde yer alması bekleniyor.

Dev finans projesinin bankalar etabında Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halk Bankası'nın ilgili birimleri faaliyete geçecek.

YOĞUN TALEP TOPLADI

Merkezde son teknoloji ile donatılmış 21 ofis binası bulunuyor. Ofisler ve alışveriş merkezi açılışın çok öncesinden kapasitesinin çok daha üzerinde talep topladı. A sınıfı binalarda tüm yönetim sistemlerini tek bir çatı altında toplayan proje, dünya standartlarının üzerinde ve akıllı şehir modeli ile tasarlandı. Projede tüm ofisler açılabilir pencereler ve UV filtreli havalandırma sistemleri ile donatıldı.

İstanbul Finans Merkezi kimin? İstanbul Finans Merkezini kim yaptı, sahibi kimdir?
İstanbul Finans Merkezi

 

Merkezdeki ofis çalışanlarıyla birlikte her gün 100 bin ziyaretçiyi ağırlaması beklenen alışveriş merkezinde yerli ve yabancı dünyaca ünlü restoran ve perakende markalarının mağazaları yer alacak. Açık havada, toplam 3,3 kilometre uzunluğundaki cadde, sokak ve meydanlara yayılmış şekilde iki katta alışveriş imkanı sağlayacak. AVM içerisinde, gün boyu gastronomi, giyim, teknoloji, sanat, eğlence ve diğer perakende kategorileriyle geniş hizmet ve marka yelpazesi sunulacak.

5 YILDIZLI OTEL HİZMET VERECEK

İstanbul Finans Merkezi bünyesinde yer alan 5 yıldızlı otel, uzun dönemli konaklamaya uygun yapıda ve ziyaretçilerin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tasarlandı. 325 oda sayısı ve 80'e yakın uzun süreli konaklamaya uygun oda tipi ile hizmet verecek.

İSTANBUL FİNANS MERKEZİ NEREDE?

İstanbul Finans Merkezi, İstanbul'un Ümraniye ve Ataşehir ilçelerinin arasındaki bir noktada yer alıyor. Resmiyette Ümraniye ilçesine bağlı görünüyor.

Sonuç olarak, İstanbul Finans Merkezi Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi olarak inşa ettiği bir mekandır. Devletin bizzat yapımında yer aldığı bir projedir.

Yorumlar