İstanbul Erkek Lisesinde, İzmir Marşı'nı okuyan öğrenciler dövüldü mü? MEB soruşturma başlattı

İstanbul Erkek Lisesinde, İzmir Marşı'nı okuyan öğrencilere şiddet uygulandığı haberinden sonra MEB, olayla ilgili soruşturma başlattığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Erkek Lisesinde, İzmir Marşı'nı okuyan öğrenciler dövüldü mü? MEB soruşturma başlattı

İstanbul Erkek Lisesi, Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliklerinde meydana gelen şiddet olaylayları ile sarsıldı. İddiaya göre; İstanbul Erkek Lisesi’nde (İEL) 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında İzmir Marşı'nı söylemek istemeyen öğrencilere, okulun Müdür Başyardımcısı Metin Kuş tarafından tokat atıldı. Olayın açığıa çıkmasıyla birlikte Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), İstanbul Erkek Lisesinde Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliklerinde "İzmir Marşı'nı okuyan öğrencilere şiddet uygulandığı" iddialarına ilişkin soruşturma başlattı

MEB'den yapılan bilgilendirmede, 26 Ekim'de İstanbul Erkek Lisesinde yapılan Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri sonrasında yaşanan olayla ilgili İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünce inceleme/soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Olayla ilgili İstanbul Erkek Lisesi Müdürü Fatih Güldal velilere gönderdiği bilgilendirme mesajında idari izinli olduğu için törenle Kuş’un ilgilendiğini belirtti. Mesajda özetle şöyle denildi: “Ancak törenin içeriğine kendisinin izni olmadan eklenen kısımları çıkartmış bu ise bazı yanlış anlaşılmalara sebep olmuştur.

Törenin bitiminde bir grup öğrencimiz tören içeriğinde olmayan marşları söylemek isteyince öğrencilere kendisini de çok üzen ve yine kendisinin de tasvip etmediği bir şekilde müdahale etmiştir. Olay tasvip edilecek bir durum olmasa da 10 yılı aşkın bir zamandır İEL’de gece gündüz hizmet etmiş birine karşı yargısız infaz yapılması doğru değildir. Gereken idari soruşturmayı ivedilikle açacağımı bildiririm.” 

Yorumlar