İstanbul Challenger Tenis Turnuvası'nın ardından

- Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş: "American Express İstanbul Challenger, oyuncularımıza uluslararası rekabet ortamı yaratıyor"

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Challenger Tenis Turnuvası'nın ardından

ANKARA (AA) - Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Başkanı Cengiz Durmuş, American Express İstanbul Challenger Turnuvası'nın milli tenisçiler için uluslararası rekabet ortamı oluşturduğunu belirtti.

TTF Başkanı Cengiz Durmuş, teklerde Fransız Corentin Moutet'in şampiyonluğa ulaştığı American Express İstanbul Challenger Tenis Turnuvası'na dair değerlendirmelerde bulundu.

Durmuş, TED Spor Kulübünün ev sahipliğinde başarılı bir organizasyonu geride bıraktıklarını belirterek, "Türkiye'nin sadece teniste değil, tüm spor dalları arasında en köklü organizasyonlarından biri olan American Express İstanbul Challenger TED Open ülkemizde spor kültürünün gelişimi için de büyük bir önem taşıyor. ATP Challenger Turu'nun en prestijli ve en eski turnuvalarından biri olan organizasyon, Türk sporuna kattığı değerin yanı sıra ülkemizin uluslararası bilinirliğinin artırılmasına da büyük katkı sağlamaktadır.'' ifadelerini kullandı.

Organizasyonun milli sporculara ülkelerinde, ev sahibi statüsünde uluslararası bir turnuva oynama imkanı tanıdığına dikkati çeken Durmuş, şunları kaydetti:

"American Express İstanbul Challenger, aynı zamanda dünyanın üst düzey tenisçilerini ağırlayarak, oyuncularımıza uluslararası rekabet ortamı yaratıyor. Bu turnuvanın yarattığı değer, Türkiye Tenis Federasyonu olarak ülkemizde tenise olan ilgiyi artırmak, tenisi herkesin sporu haline getirmek ve dünya çapında şampiyonlar yetiştirmek gibi hedeflerimize de paralel şekilde ilerlemektedir."

Yorumlar