İstanbul Bilişim Neden Ucuz? Şikayetler, yorumlar

İstanbul Bilişim neden ucuz, İstanbul Bilişim'den ürün alanlar memnun mu, buradan alışveriş yapmak güvenli mi, soruları son dönemlerde tüketiciler tarafından sık sık sorulan sorular arasında yer alıyor. Konu hakkında sizlere fikir verecek önemli bir derlemeyle karşınızdayız.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Bilişim Neden Ucuz? Şikayetler, yorumlar

İstanbul Bilişim Neden Ucuz, buradan ürün alanlar memnun mu, İstanbul Bilişim'den ürün almak güvenli mi gibi sorular son dönemlerde sıkça soruluyor. Konu hakkında şu ana kadar detaylı bir araştırma yok. Ancak İrfan Barutçu isimli blogger tarafından yapılan incelemenin ve buradan ürün alan tüketicilerin yorumları sizlere bir fikir verecek. 

Barutçu'nun kendi blogger sayfasında yer verdiği bilgilere göre; İstanbul Bilişim ürünlerinin ucuz olmasının sebebi ürünlerini yabancı ülkelerden direkt aracısız bir şekilde getirmesidir. 

Ürünleri direkt getirdikleri ve garantisiz bir şekilde sattıkları için piyasadaki rakiplerinden daha uygun fiyata satabiliyorlar. Yani Sony veya Samsung marka bir ürün aldığınızda bunların servis hizmetini alamıyorsunuz.Cihazlari da kendileri getiriyorlar, garantiyi de kendileri veriyorlar. Bunun için İstanbulbilisim diğer uygun ücretlere ürün satabiliyor.

İstanbul Bilişim'in yeni sahibi ve İstanbul Bilişim’in CEO’su Ediz Akın, ise müşteri memnuniyetini her şeyin önünde tuttukları için büyüdüklerini savunarak şunları söylüyor: Ürün değişimi ve iade gibi süreçleri yalnızca müşteri memnuniyeti ekseninde organize ettik. Satış sonrası hizmetler konusunda da müşteri hassasiyetlerini ön plana alan bir tutum ve anlayışı yerleştirdik. Bunun sonucu olarak müşteri şikayet sayısı daha da azaldı ve online ticaret siteleri arasındaki değerimizi oldukça yükselttik. İstanbul Bilişim bu çok şeffaf, açık ve müşteri memnuniyeti odaklı haliyle batı standartlarında bir e-ticaret sitesi haline geldi.

İSTANBUL BİLİŞİM GARANTİ KONUSU NASIL OLUYOR?

İstanbulbilisim ürünlerin garantisini kendi anlaşmalı teknik servislere göndererek sağlıyorlar.

İSTANBUL BİLİŞİM'İN GARANTİ VE İADE ŞARTLARI

İstanbul Bilişim'de garanti şartları kendi teknik servislerinde işlem yapılması şartıyla 2 yıl geçerlidir. Ürünün üretim hatası taşıması halinde, kendi teknik servislerinde ürün onarılarak sahibine teslim edilir. 

Ayıplı ürün iadesi şartları ise bir ürün minimum 4 kez tamir edildiği halde aynı arızayı vermesi durumunda yapılmaktadır. 

Mağazadan alınan ürünler ayıplı veya kusurlu değilse iade kabul edilmiyor.

Siparişler genellikle 1-3 iş gününde adrese teslim ediliyor. Ürünler yüzde 100 sigortalı şekilde gönderiliyor.

İSTANBUL BİLİŞİM YORUMLARI VE ŞİKAYETLERİ

İstanbul Bilişim'den alışveriş yaptıktan sonra memnun kalan tüketiciler olduğu gibi şikayetçi olan tüketiciler de var. Bu da her markada yaşanabilen bir durum olarak değerlendirilebilir. 

İşte bazı tüketicilerin yorumları: 

"Bütün telefonlarımı hatta eşimin ve diğer aile fertlerimize de telefon bilgisayar aldık ve herseyinden memnunuz hatta garantisiyle de çok memnunuz sıkıntı olduğu an mükemmel bir şekilde ilgileniyorlar. Gerekirse yerine haftası bile olmadan sıfır telefon bile aldığımız oldu."

"Bugüne kadar 2 ürün satın aldım ancak ikisi de kısa bir süre sonra problem çıkardı. tesadüf mü bilemem ama hiç memnun kalmadık , bizzat mağazadan yaptığım alışveriş üstelik.online satışları düşünemiyorum bile. Ha bir de bütün olay satana kadar, satışdan sonra bir insan bulamazsınız onu da belirteyim. Ucuz diye aldanmayın"

"İstanbul bilişimden pek çok şey aldık. Mesela yağlı portatif elektrikli ısıtıcı radyatör aldık. Geldi montajını bitirmeye doğru bir baktım plastik kısmı ağır radyatör demirinin baskısına maruz kalmış ve hafif çatlamış.biraz da peteğin boyası sıyrılmış. Korktum bizi ilgilendirmez derler diye.Aradım, hemen çağır kargoyu yolla yenisini derhal yollayalım dedi. Ne şikayet kaydı, ne haklılık raporu. hop yenisi geldi aletin. Ha kargolamada bir ünleri var o doğru. %50 sağlam %50 hasarlı alırsın diye 🙂 ama değiştikten sonra kafama takmam."

ŞİKAYETLER SONRASI SİTESİ KAPATILDI, YENİ SİTE AÇTI

Teknoloji mağazaları ile arası az çok olan herkesin bildiği gibi İstanbul Bilişim, ürünlerini piyasanın bir hayli altından satıyordu. Ancak müşterilerin şikayetleri gün geçtikçe artmaya başladı ve mağdurlar ortaya çıktı. Satışı yapmış olmasına rağmen ürünü müşterisine tedarik edemeyen İstanbul Bilişim, bir anda tepkilerin odağında yer aldı. Bunun üzerine harekete geçen BTK, çareyi siteyi engellemekte buldu. Gerekli yaptırımların uygulanması sonrasında bir süre sonra gündemden düşen bu olay, şu an yeniden haberlere konu oluyor. 

Teknolojioku.com sitesinin haberine göre son zamanlarda teknoloji sektöründe fiyatlar bir hayli arttı ve tüketiciler de uygun fırsatları değerlendirmek istiyor. İşte tam da bu kitleye hitap eden İstanbul Bilişim'in sitesi, çok sayıda müşterisini mağdur ettiği gerekçesi ile BTK kararı ile erişime engellenmişti.

Bilindiği üzere daha önceden istanbulbilisim.com üzerinden satışlar yapılıyordu ve demin de ifade etmeye çalıştığımız gibi bu site engellendi. Ancak İstanbul Bilişim, bunun yerine istanbul-bilisim.com olarak yeni bir site daha açtı. Bu sitenin de kısa süre içerisinde BTK tarafından engellenmesi bekleniyor ancak yine de dikkatli olmanızda fayda var.

Zira İstanbul Bilişim, söz konusu teknolojik ürünleri piyasada satılandan 600-700 TL daha aşağısına satıyor. Böyle bir durumda uygun fırsatları kollayan tüketicileri hedef kitle olarak seçen bahsi geçen oluşum, birçok kişiyi mağdur etmesi ile ün kazanmış durumda. Eğer siz de bu tarz mağduriyetler yaşamak istemiyorsanız, çok dikkatli olmanız ve çevrenizi de bu konuda uyarmanız gerekiyor.

Yorumlar

hatip yetimoğlu Burada yer alan yorumlar ya uyduruk ya da 2010 öncesine ait. Bu firma, 2019 yılı ortalarından beri göstermelik birkaç satış dışında ürün stışı yapmıyor. Milletten paraları topluyor ve aylarca dolandırıyor. Bu tarihsiz yazı da onların insanları mağdur etmesine hizmet etmek için yazılmış gözüküyor.
yılmaz alan urun aldım ve yaklasık 3 ay oldu ne aradan ne urunden haber var nerde bu devlet nerde bu hukuk paralarını alamayanlar facelerde vhatsaplarda gurup kuruyo bı onlarıda sole
Yunus Hakkı ŞENKUL Bu kadar şikayet üzerine böyle asılsız ve yanıltıcı haber ancak para karşılığı yayınlanır tebrikler.