İstanbul Adliyesi'nde adli yıl açılışı

- İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Fidan: (2) - "Hakim ve savcılarımız hiç olmadığı kadar bağımsızdır. Hiç olmadığı kadar tarafsızdır. Onur ve haysiyetine düşkündür ve tamamen vicdani kanaatlerine göre soruşturma yürütmekte ve hüküm vermektedir" - "Terör örgütlerini taşeron olarak kullananlar ve bunların yerli destekçileri tarafından üstünü örtme çabalarına rağmen 15 Temmuz kanlı bir darbe girişimidir. FETÖ'nün taşeronluğunda Türkiye Cumhuriyeti düşmanları tarafından planlanmış ve gerçekleştirilmiştir. Amaç Türkiye Cumhuriyeti devleti topraklarını işgal etmek ve aziz milletini esir etmektir"

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Adliyesi'nde adli yıl açılışı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, "Hakim ve savcılarımız hiç olmadığı kadar bağımsızdır. Hiç olmadığı kadar tarafsızdır. Onur ve haysiyetine düşkündür ve tamamen vicdani kanaatlerine göre soruşturma yürütmekte ve hüküm vermektedir." dedi.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda, 2017-2018 adli yıl açılışı töreninde konuşan Fidan, yoğun çalışmaları nedeniyle cumhuriyet savcıları, hakimler ve adli personele teşekkür etti.

Fidan, ceza soruşturması ve yargılaması faaliyetinde gerçeğe ulaşmak, maddi hakikati bulmak ve adalet denilen değeri somutlaştırmanın, insanoğlunun en zor uğraşılarından biri olduğunu söyledi.

Herkesin doğru ve güvenli yargılanma hakkının soyut olmaktan çıktığını somutlaşma aşamasına geldiğini vurgulayan Fidan, istisnanın suçluluk hali olduğunu kaydetti.

- "Savcı ve hakimlerimiz onurlarına düşkündür"

Suçlu olanların hakları, cezalandırılmaları usullerinin ulusal düzeydeki kurallar ile uluslararası alanda Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne uygun olması gerektiğini vurgulayan Fidan, "Şunu hassaten ifade etmek isterim ki hakim ve savcılarımız hiç olmadığı kadar bağımsızdır. Hiç olmadığı kadar tarafsızdır. Onur ve haysiyetine düşkündür ve tamamen vicdani kanaatlerine göre soruşturma yürütmekte ve hüküm vermektedir." diye konuştu.

Bu gerçeği Türkiye Cumhuriyeti düşmanlarıyla ve terör örgütleriyle iş birliği açığa çıkan, kendisini sözde gazeteci, sözde barış gönüllüsü, sözde sivil toplum kuruluşu yetkilisi olarak tanıtan etki ajanlarının hezeyanlarının gölgeleyemeyeceğini dile getiren Fidan, şöyle devam etti:

"Bu hezeyanları seslendirenlerin amacının da, kahraman güvenlik güçleri tarafından izbe yuvalarında yakalanan ve adalete teslim edilen her türlü terör örgütü mensubu ve yöneticisinin masumlaştırılma çabası olduğu da gözlerden kaçırılmamalıdır. Terör örgütlerini taşeron olarak kullananlar ve bunların yerli destekçileri tarafından üstünü örtme çabalarına rağmen 15 Temmuz kanlı bir darbe girişimidir. FETÖ'nün taşeronluğunda Türkiye Cumhuriyeti düşmanları tarafından planlanmış ve gerçekleştirilmiştir. Amaç Türkiye Cumhuriyeti Devleti topraklarını işgal etmek ve aziz milletini esir etmektir. Büyük Türk milletinin azmi ve kahramanca direnişiyle bertaraf edilmiştir.

Etki ve gücü, soruşturmalar ve güvenlik güçlerimizin başarılı operasyonlarıyla geriletilen örgüt mensup ve yöneticileri, bulundukları karanlık dehlizlerden çıkmak için siyasi destek arayışına girmişlerdir. Başarısız darbe girişimi öncesi ve sonrasında arkalarına bakmadan hizmetkarı oldukları ülkelere kaçan örgüt yöneticileri, sahte rüyalar uydurarak kaçamayan örgüt üyelerini uyutmaktadır. Ne yazık ki vaatleri de hizmetkarı oldukları sahiplerinin kendilerini yarı yolda bırakmayacaklarıdır. Her şeye rağmen 250 şehidimizin ve yüzlerce gazimizin hesabı Türk yargısı tarafından sorulmaktadır, sorulmaya da devam edecektir."

(Bitti)







Yorumlar