Issız bir dağ başına defnedildi

Afganistan'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden kişi, yüksek bir dağın başına götürülerek ıssız, hiçbir canlının yaşamadığı yere defnedildi.

Google Haberlere Abone ol
Issız bir dağ başına defnedildi

Koronavirüs nedeniyle dünyanın farklı ülkelerinden yürek burkan manzaralar gelmeye devam ediyor. Son olarak Afganistan'da koronavirüse yakalandıktan sonra hayatını kaybeden bir kişinin defin edildiğini gösteren resimler görenlerin yüreğini burktu. Hayatını kaybeden kişinin cansız bedeni ıssız bir dağ başına defnedildi.

Kabil'den önce karantina ilan edilen Herat kentinde ise bir koronavirüs kurbanı hiçbir yerleşimin olmadığı dağ başında gömüldü. Dünya çapında ses getiren fotoğraflarda, bembeyaz koruma kıyafeti giymiş ekiplerin tabutu taşıdığı görülüyor. Bir kepçe tarafından açılan mezara tabut indirilirken, etrafta kimse yok.

Ekipler ambulansın yanına dönerken, kepçe hızlıca cesedin üzerini toprakla kapattı. Hemen ardından bu kez kurbanın yakınları kadraja giriyor ve mezarın üstüne kapanan kurbanın yakınları gözyaşı döküyor.

AFGANİSTAN'D ASON DURUM

Afganistan'ın batısındaki Herat, virüsün şimdiye kadar 35 bini aşkın insana bulaştığı İran sınırında yer alıyor. Afganistan'da hayli az vaka belirlense de, on binlerce insanın İran'dan ülkeye döndüğü biliniyor ve birçoğunun teste girmediği biliniyor.

Yorumlar