İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri

- Filistin Dışişleri Bakanlığı, Knesset üyelerinin Mescid-i Aksa'ya girişine izin verilmesi yönündeki kararı, "Müslümanların duygularını kışkırtma" girişimi olarak değerlendirdi

Google Haberlere Abone ol
İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri

RAMALLAH (AA) - Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail parlamentosu (Knesset) üyelerinin Mescid-i Aksa'ya girişine izin verilmesi yönündeki karara tepki göstererek, kararı "Müslümanların duygularını kışkırtma" girişimi olarak değerlendirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İsrail polisinin gelecek hafta salı günü Knesset üyelerinin Mescid-i Aksa'ya girişine izin verileceğine dair açıklamasına işaret edilerek, "Bu karar, işgalcinin Mescid-i Aksa'yı zamansal olarak bölme yolundaki yasa dışı saldırıların güçlendirildiği tehlikeli bir tırmanış sayılır." ifadeleri kullanıldı.

Söz konusu kararın "Müslümanların duygularını kışkırtma" girişimi olarak nitelendirildiği açıklamada, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya karşı gerçekleştireceği saldırıların sonuçlarına katlanacağı uyarısı yapıldı.

Açıklamada ayrıca, Arap ve Müslüman ülkelere, Kudüs'te yaşayan Filistinlilere Mescid-i Aksa ve diğer kutsalları korumaları için hukuki, siyasi ve ekonomik destek sağlamaları çağrısında bulunuldu.

İsrail polisi, gelecek hafta salı günü Knesset üyelerinin bir buçuk yıl aradan sonra ilk defa Mescid-i Aksa'ya girebilecekleri yönünde karar almıştı.

İsrail Kanal 2 televizyonunun haberinde ise İsrail hükümetinin, Knesset üyelerinin Mescid-i Aksa'ya girişleri için bir hafta süre vermeyi planladığı ancak Başbakan Binyamin Netanyahu'nun, bu süreyi deneme amaçlı bir güne indirdiği ifade edildi.

Yorumlar