İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırısı

- Filistin hükümeti ile Hamas ve İslami Cihad hareketleri, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği son saldırılarla bölgede gerilimi tırmandırdığını belirtti

Google Haberlere Abone ol
İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırısı

RAMALLAH (AA) - Filistin Uzlaşı Hükümeti ile Hamas ve İslami Cihad hareketleri, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği son saldırılarla bölgede gerginliği artırdığını bildirdi.

Uzlaşı Hükümeti Sözcüsü Yusuf el-Mahmud yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik son saldırıları ve Batı Şeria'da Yahudi yerleşimcilerin bir Filistinliyi öldürmesini, "tehlikeli bir tırmandırma" şeklinde değerlendirdi.

Uluslararası toplumdan Filistinlilere koruma sağlanmasını ve İsrail'in uygulamalarını durdurmak için hemen harekete geçilmesini isteyen Mahmud, İsrail işgalinin bitirilmesi ve 1967 sınırlarında bağımsız Filistin devletinin kurulması için çağrıda bulundu.

Hamas Sözcüsü Hazım Kasım da AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İsrail son saldırılarıyla bölgede artan gerilimin sorumlusudur. Bu saldırılarla halkımıza yönelik suçlarını sürdürmektedir." dedi.

Kasım, İsrail'in, özgürlüğünü geri almak için çaba sarf eden Filistin halkının azmini kıramayacağını belirtti.

İslami Cihad Hareketi Sözcüsü Davud Şihab ise İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarla, "kamuoyunu meşgul ederek Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimcilerin suçlarını dikkatlerden kaçırmayı" amaçladığı değerlendirmesinde bulundu.

Yazılı açıklama yapan Şihab, Filistin direniş güçlerinin, İsrail'in gerilimi tırmandırma adımlarına karşılık verme hakkına sahip olduğunu kaydetti.

İsrail ordusu bugün Gazze'den havan mermisi atıldığı gerekçesiyle bölgedeki 4 farklı noktaya hava ve kara saldırısı düzenlendiğini duyurmuştu.

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail'in saldırılarında 3 Filistinlinin yaralandığını bildirmişti.

Batı Şeria'daki Kusra beldesinde ise sabah saatlerinde Mahmud Avde isimli bir Filistinli, kendisine ait arazide çalıştığı sırada Yahudi yerleşimciler tarafından vurularak öldürülmüştü.

Yorumlar