İsrail'in Gazze'de yaptığı katliama tepkiler

- Endonezya, Filistin halkının mücadelesini desteklediklerini duyurdu

Google Haberlere Abone ol
İsrail'in Gazze'de yaptığı katliama tepkiler

CAKARTA (AA) - Endonezya Devlet Başkan Yardımcısı Yusuf Kalla, Filistin halkının mücadelesini desteklediklerini bildirdi.

Kalla, başkent Cakarta'da gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve İsrail'in işgaline karşı Filistin halkının mücadelesini takdirle karşıladıklarını vurguladı.

Gazze'de yaşanan katliamlarından duyduğu endişeyi dile getiren Kalla, olaylarda yaşamını yitiren ve yaralanan Filistinliler için üzüntüsünü ifade etti.

Kalla ayrıca Devlet Başkanı Joko Widodo'nun ABD'nin büyükelçiliğini taşımasının Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) ve BM Genel Kurulu kararlarını ihlal ettiğine ilişkin sözlerine dikkati çekti.

Endonezya Dışişleri Bakanlığı da bugün yazılı açıklama ile ABD'nin Tel Aviv büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını güçlü şekilde kınamıştı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın daha önce aldığı karar doğrultusunda, ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini dün resmen Kudüs'e taşıması, bölgede infiale yol açtı.

İsrail askerleri, ABD'nin Kudüs'te büyükelçilik açmasını protesto etmek için abluka altındaki Gazze sınırında düzenlenen gösterilere katılan Filistinlilerden 60'ını şehit etti, 2 bin 770'den fazlasını yaraladı.

İsrail'in saldırısına sert tepki gösteren Türkiye, şehit Filistinliler için 3 günlük milli yas kararı aldı.

Yorumlar