İsrail'in Filistinlilerin evlerini yıkması

- Filistin Halk Kurtuluş Cephesi: "İsrail'e karşı eylem yapanların evlerinin yıkılması, İsrail'in intifadaya ve onun başarılı vuruşlarına karşı koymada açıkça başarısız olduğunu vurgulayan korkak bir siyasettir"

Google Haberlere Abone ol
İsrail'in Filistinlilerin evlerini yıkması

GAZZE (AA) - Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere ait 3 evi yıkmasını, birini de mühürlemesini, "korkak bir siyaset" olarak nitelendirdi.

FHKC'den yapılan yazılı açıklamada, "İsrail'e karşı eylem yapanların evlerinin yıkılması, İsrail'in intifadaya ve onun başarılı vuruşlarına karşı koymada açıkça başarısız olduğunu vurgulayan korkak bir siyasettir." denildi.

Açıklamada, evleri yıkmanın, hedefine ulaşmayan bir siyaset olduğu, başta Kudüs olmak üzere birçok yerde siyonizmin güvenlik sistemini kıran Filistin halkının ısrarını artırdığı kaydedildi.

Resmi taraflara ve yerel örgütlere, İsrail'in, toplu cezalandırma ve savaş suçu sayılacak politikalarını belgelemeleri çağrısında bulunulan açıklamada, Filistinlilerden de birbiriyle kenetlenmeyi güçlendirmeleri ve evleri yıkılan ya da yıkılmayı bekleyen aileleri kucaklamaları istendi.

Bugün Ramallah'ın batısında yer alan Deyr Ebu Meşal beldesine iş makineleriyle baskın yapan İsrail askerleri, daha önce İsrail ordusu tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybeden iki Filistinlinin ailesine ait evleri yıkmış, bir Filistinlinin ailesine ait eve ise mühür vurmuştu.


Yorumlar