İsrail'in "ezan yasağı" kararına tepkiler

- BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Haq: - "Biz dini özgürlükler dahil tüm haklara saygı gösterildiğinden emin olmak istiyoruz" - Ortodoks Yahudi grubu Sözcüsü Weiss: - "İsrail, toprağın gerçek sahiplerine hiç bir kanunu dikte edemez, ne yapıp ne yapamayacaklarına ilişkin emir veremez"

Google Haberlere Abone ol
İsrail'in "ezan yasağı" kararına tepkiler

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, BM olarak dini özgürlüklere saygı gösterildiğinden emin olmak istediklerini söyledi.

Haq, basın toplantısında bir soru üzerine, söz konusu yasa çalışmalarının henüz başlangıç aşamasında olduğunu belirtti.

Ne olacağını hep birlikte bekleyip göreceklerini anlatan Haq, "Biz dini özgürlükler dahil tüm haklara saygı gösterildiğinden emin olmak istiyoruz." dedi.

New York'taki Ortodoks Yahudi grubu Neturei Karta International Sözcüsü Haham Dovid Weiss de konuya ilişkin AA'ya yaptığı açıklamada, İsrail'i işgalci olarak niteleyerek, meşru olmayan bir devletin söz konusu uygulamaya ilişkin kanun çıkarmaya da hakkı olmadığını söyledi.

Bu karara tamamen karşı çıktıklarını da kaydeden Weiss, bu konuda New York'ta protesto gösterisi düzenlemeyi planladıklarını belirtti.

İsrail'in bölgede hiçbir karar alma hakkı olmadığını kaydeden Weiss, "İsrail, toprağın gerçek sahiplerine hiçbir kanunu dikte edemez, ne yapıp ne yapamayacaklarına ilişkin emir veremez." dedi.

Yorumlar