İsrail'den Hizbullah Komutanı Abbas El Dabs'a Lübnan'da suikast

İsrail, Lübnan'da Hizbullah komutanının bulunduğu aracı drone saldırısıyla bombaladı. Araçta bulunan Hizbullah komutanı öldü.

Google Haberlere Abone ol
İsrail Lübnan'da suikast düzenledi

Lübnan'ın güneyindeki Nabatieh kasabasında gerçekleştirilen ve üç kişinin ölümüne yol açan bir dron saldırısı, bölgede büyük yankı uyandırdı. İsrail tarafından düzenlendiği iddia edilen bu saldırıda, Hizbullah komutanı Abbas el Dabs'ın öldürüldüğü belirtiliyor. El Dabs, İran'ın Suriye'deki stratejik hava savunma sistemlerinin inşasında önemli roller üstlenmiş bir isim olarak biliniyor.

KİMLİKLER VE İDDİALAR

Lübnan basını, saldırının ardından hızla olay yerinden detayları aktarmaya başladı. Saldırıda yaşamını yitiren diğer iki kişinin kimliği hakkında henüz net bir bilgi paylaşılmazken, El Dabs'ın ölümü, bölgedeki güç dengelerini etkileyebilecek bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

BÖLGESEL TANSİYON

Yaşanan olay, ABD'nin bir gün önce Irak'ta gerçekleştirdiği ve bir Ketaib Hizbullah komutanını hedef alan hava saldırısının ardından geldi. İki ardışık gün gerçekleşen bu saldırılar, bölgedeki tansiyonun daha da artmasına yol açıyor. ABD ve İsrail'in bu hareketleri, bölgede süregelen çatışmaların yeni bir boyut kazanmasına sebep olabilir.

Yorumlar