İsrail'in “ezan yasağı“ kararı, protesto edildi

TÜGVA İstanbul Şubesi üyeleri, İsrail meclisindeki yasama komisyonunun, ezanın belli saatlerde hoparlörle okunmasını yasaklayan yasa tasarısını onaylamasına tepki gösterdi

Google Haberlere Abone ol
İsrail'in “ezan yasağı“ kararı, protesto edildi

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İstanbul Şubesi üyeleri, İsrail meclisindeki (Knesset) yasama komisyonunun, ezanın belli saatlerde hoparlörle okunmasını yasaklayan yasa tasarısını onaylamasını protesto etti.

Beyazıt Meydanı'nda cuma namazı sonrasında bir araya gelen TÜGVA üyeleri, "Ezan sesimiz, Kudüs şerefimizdir" yazılı pankart açarak, "Ezanlar susturulamaz" ve "Kudüs ezansız kalmayacak" yazılı dövizler taşıdı.

Burada Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından, gruptakiler adına basın açıklaması yapan Eten Topal, İslam’ın ilk kıblesi olan Kudüs’te okunan ezanların hiçbir güç tarafından susturulamayacağını söyledi.

Hiçbir gücün ezana ve Müslümanlığa karşı çıkamayacağını vurgulayan Topal, Müslümanların, ezan yasağına karşı birlikte mücadele etmeleri gerektiğini belirtti.

Topal, ezanın yasaklanmasına karşı dik duruşun Müslümanlar için namus meselesi olduğunu anlatarak, ümmetin artık prangalarından kurtulması için Filistin’in özgürlüğüne kavuşması gerektiğini dile getirdi.

Filistin halkına yönelik baskıların son bulması için oradaki Müslümanların birleşmesi gerektiğini aktaran Topal, "Filistin’de, Kudüs’te, dünyanın neresinde olursa olsun, Müslümanların namusu olan ezanlar asla susturulamayacak. Filistin’de tek bir Müslüman kalana kadar, ezan okunmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından, "Kudüs bizimdir" ve "Ezanlar susturulamaz" sloganları atan gruptakiler, eylemi sonlandırdı.

Yorumlar