İsrail'i Türkiye korkusu sardı: Biz de ihanete uğradık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında gerçekleşen görüşmenin ardından ABD ordusuna ait kara unsurların Suriye'nin kuzeyinden güneye doğru çekilmesinin yankıları sürüyor. Türkiye'nin bölgeye düzenleyeceği operasyon her an gerçekleşebilir. Bu durum İsrail'de korku ve endişeye sebep oldu. İsrailli üst düzey bir yetkili, "Bu karar İsrail'in Suriye'de tek başına olduğunu kanıtlıyor." ifadeleri ile durumu değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
İsrail'i Türkiye korkusu sardı: Biz de ihanete uğradık

ABD Başkanı Donald Trump ile bir telefon görüşmesi gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD askerlerinin bölgeden çekilmeye başladığını açıklamıştı. Bölgeye operasyonun her an yapılabileceğinin sinyallerini veren Erdoğan "Bir gece ansızın gelebiliriz demiştik çünkü terör örgütlerinin ülkemize yönelik tehditlerini kabullenmemiz asla mümkün değil." ifadelerini kullanmıştı. 

ABD'nin Suriye'nin kuzeyinden çekilme kararı sadece YPG/PKK'da değil, İsrail'de de büyük korku ve endişeye sebep oldu. İsrailli gazeteci Barak Ravid, konuyla ilgili üst düzey bir İsrailli yöneticinin "Bu karar İsrail'in Suriye'de tek başına olduğunu kanıtlıyor. Erdoğan güçlendirilmesi ve Kürtlerin ihanete uğraması karşısında şoka uğradık" dediğini aktardı.

İSRAİL TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Geçtiğimiz yıl ABD Başkanı Trump ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında gerçekleşen bir görüşmeden benzer bir karar çıkmış bu karar İsrail hükümeti tarafından tepkiyle karşılanmıştı. 

"KADERİMİZİ ABD'NİN ELİNE BIRAKAMAYIZ"

İsrail'in eski Eğitim Bakanı Naftali Bennett ise yaptığı bir paylaşımda Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine düzenleyeceği harekatla ilgili "İsrail kaderini asla büyük dostumuz ABD'nin de aralarında bulunduğu başkalarının eline bırakmayacak" dedi.

Yorumlar