İsrail'den Hamas komutanına suikast

Günlerdir Gazze Şeridi'ne hava saldırıları düzenleyen, çoluk çocuk, kadın, hamile dinlemeden onlarca Gazzeliyi şehit eden işgalci İsrail ordusu, önde gelen bir Hamas komutanına suikast düzenlediği açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
İsrail'den Hamas komutanına suikast

Filistin Sağlık Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada, İsrail'in saldırılarında hamile bir anne ve küçük çocuğunun hayatını kaybetmesiyle ile birlikte şehitlerin sayısının 7'ye yükseldiğini, yaralıların sayısının ise 80 olduğunu duyurmuştu.

Gazze sınırında 22 yaşındaki Imad Muhammed Nasır, Gazze'nin doğu kesiminde 2,5 yaşındaki Saba Mahmut, yine Gazze'nin doğu kesiminde 37 yaşındaki Salih Abu Arar ve daha anne karnındaki Abdullah Abu Arar şehit düşmüştü.

İSRAİL'DEN YENİ SALDIRI

Netanyahu'nun talimatı sonrası İsrail ordusunun, abluka altındaki Gazze Şeridi'nin doğusuna düzenlediği saldırıda 2 Filistinli daha şehit oldu.

Böylelikle İsrail'in saldırılarında şehit sayısı 9'a yükselmiş oldu.

FİLİSTİNLİ KOMUTANA SUİKAST

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Hamas komutanı Hamid Ahmed Abed Kudri'nin "hedefli bir hava saldırısı" ile öldürüldüğü belirtildi. Reuters'a konuşan Filistinli görgü tanıkları da, Khudri'nin arabasına düzenlenen hava saldırısında yaşamını yitirdiğini anlattı.

Yorumlar